Нема много непријатнијих мириса у дому од оног који остаје након припреме рибе. Печена или пржена риба може оставити јак траг у вашем животном простору, а мирис се често задржава данима, упијајући се у завесе, намештај, па чак и гардеробу. Али, не очајавајте. Постоје ефикасни и једноставни трикови који ће осигурати да ваш дом мирише свеже и пријатно, чак и након рибље гозбе.
Бројне рецепте смо преузели од Турака, па су нам најпознатије баклава, туфахије, сарма и слично. Међутим, мање познат али не и мање укусан је и кешкул, оријентални рецепт за пудинг на бази бадема.
Нестало вам је уље, а хтели сте баш данас да направите рецепт чији је један од састојака управо уље. Не брините, постоје неке намирнице које могу бити одлична замена, а вероватно неке и имате код куће.
Коментари (0)