ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
Ликер од јаја се чува у фрижидеру и сервира потпуно хладан. У различитим земљама постоје различите верзије овог ликера, али у сваком рецепту основу чине умућена јаја.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 12 жуманаца
- 560 г финог шећера у праху
- 2 ванилина шећера
- 300 мл слатке павлаке, незаслађене
- 520 мл коњака
Припрема:
За овај напитак помешајте жуманца са шећером у праху и мутите их миксером 3 минута, све док смеса не постане пенаста и кремаста. Прекините да мутите како бисте додали ванилин шећер и слатку павлаку, па добро промешајте. Непрестано мешајући додајте у смесу мало по мало алкохола, па све то заједно процедите кроз газу. Течност сипајте у стаклену посуду и убаците у фрижидер током ноћи. Наредног дана још једном процедите течност и ликер сипајте у флаше. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо
РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
06. 11. 2024. у 18:58
СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ: И греје и слади, идеална за хладне дане
05. 11. 2024. у 09:00
ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите
19. 09. 2024. у 15:22
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
Коментари (0)