ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
Ликер од јаја се чува у фрижидеру и сервира потпуно хладан. У различитим земљама постоје различите верзије овог ликера, али у сваком рецепту основу чине умућена јаја.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 12 жуманаца
- 560 г финог шећера у праху
- 2 ванилина шећера
- 300 мл слатке павлаке, незаслађене
- 520 мл коњака
Припрема:
За овај напитак помешајте жуманца са шећером у праху и мутите их миксером 3 минута, све док смеса не постане пенаста и кремаста. Прекините да мутите како бисте додали ванилин шећер и слатку павлаку, па добро промешајте. Непрестано мешајући додајте у смесу мало по мало алкохола, па све то заједно процедите кроз газу. Течност сипајте у стаклену посуду и убаците у фрижидер током ноћи. Наредног дана још једном процедите течност и ликер сипајте у флаше. Уживајте!
(stvarukusa)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
06. 11. 2024. у 18:58

СУПЕР РЕЦЕПТ ЗА ТОПЛУ ЧОКОЛАДУ: И греје и слади, идеална за хладне дане
05. 11. 2024. у 09:00

ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите
19. 09. 2024. у 15:22

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

РУДАН НИКАД ОШТРИЈА: "Кољу децу пред светом који ћути - а Хрвати ни реч! Јесмо ли људско смеће?"
ХРВАТСКА списатељица истиче да ћутање није неутралност – оно је саучесништво.
15. 06. 2025. у 16:35
Коментари (0)