КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају
Кавурма се највише спрема на југу Србије и представља врсту јела направљену од изнутрица.

Фото: Приватна архива
Изнутрице и кожица (могу се додати и чварци и комадићи меса) се испрже и конзервирају тако што се залију растопљеном свињском машћу. Служи се са туршијом или се једе хладна.
Састојци:
- џигерица
- месо од свињске главе
- кожуре
- месо од кичме
- со, бибер, ловоров лист, црвена паприка
Припрема:
У већу шерпу сипајте воду и ставите свињску главу, месо од кичме и кожуре. Крчкајте док месо не почне да се одваја од костију. Онда повадите кости, а месо кувајте још мало. Затим извадити месо и кожуре исецкати ножем, на комаде различите величине. Тако исечено месо и кожуре вратити на ринглу да се пржи. У то убацити џигерицу, па додати воде, да не буде много густо. Док се пржи додати со, бибер, ловоров лист, паприку, по укусу. Пржити тако још неко време, неких 15 мин.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈАГЊЕТИНА ИСПОД САЧА: Традиционални ручак за празничну трпезу
29. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПОСНЕ ПУЊЕНЕ ТИКВИЦЕ: Сочне и сласне, нећете ни приметити да недостаје месо
30. 12. 2024. у 07:00Новости онлине

СВИЊСКИ ВРАТ СА КАЈМАКОМ И ПАПРИКАМА: Држаће вас дуго ситим, а сјајан је предлог и за свечану трпезу
27. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

МУСАКА ОД БОРАНИЈЕ: Направите ручак на мало другачији начин (ВИДЕО)
28. 12. 2024. у 09:00Новости онлине

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)