КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају

Јована Васић

03. 01. 2025. у 07:00

Кавурма се највише спрема на југу Србије и представља врсту јела направљену од изнутрица.

КАВУРМА: Јужњачки специјалитет који прави гурмани обожавају

Фото: Приватна архива

Изнутрице и кожица (могу се додати и чварци и комадићи меса) се испрже и конзервирају тако што се залију растопљеном свињском машћу. Служи се са туршијом или се једе хладна.

Састојци:

  • џигерица
  • месо од свињске главе
  • кожуре
  • месо од кичме
  • со, бибер, ловоров лист, црвена паприка

Припрема:

У већу шерпу сипајте воду и ставите свињску главу, месо од кичме и кожуре. Крчкајте док месо не почне да се одваја од костију. Онда повадите кости, а месо кувајте још мало. Затим извадити месо и кожуре исецкати ножем, на комаде различите величине. Тако исечено месо и кожуре вратити на ринглу да се пржи. У то убацити џигерицу, па додати воде, да не буде много густо. Док се пржи додати со, бибер, ловоров лист, паприку, по укусу. Пржити тако још неко време, неких 15 мин.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

РАДИНА ШОК ИСПОВЕСТ Гранд је Милана терао да пева на дан сахране - отац му је погинуо, ујак му је био очинска фигура