САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима
Идеја за посне специјалитете никад доста, а ако се једноставно праве и укусни су, онда сте направили пун погодак . Брзо и лако се спремају, декоративне су и преукусне.

Foto: Shutterstock
Куглице од леблебија и спанаћа
Састојци:
- 1 конзерва леблебија (или 250 г скуваних)
- 2 шаке свежег спанаћа
- 1 чен белог лука (ситно исецкан)
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике овсених пахуљица или млевених семенки
- Со, бибер, зачини по укусу (ким, коријандер)
Припрема:
Изблендајте леблебије, спанаћ, бели лук, уље и зачине.
Додајте овсене пахуљице док не добијете чврсту смесу.
Обликујте куглице и пеците на 200°Ц око 20 минута или пржите на мало уља.
Куглице од кромпира и шаргарепе
Састојци:
- 2 кромпира (скувена и изгњечена)
- 1 шаргарепа (ситно нарендана)
- 2 кашике презли или овсених пахуљица
- 1 кашичица сенфа
- Со, бибер, зачини по укусу (першун, димљена паприка)
Припрема:
Помешајте све састојке у хомогену смесу.
Обликујте куглице и уваљајте их у презле ако желите хрскаву корицу.
Пеците на 200°Ц око 25 минута или пржите на мало уља.

Фото: Схуттерстоцк
Куглице од ораха и печурака
Састојци:
- 200 г печурака (ситно сецканих)
- 100 г млевених ораха
- 1 главица црног лука (ситно исецкана)
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика сојиног соса
- Со, бибер, зачини по укусу (мајчина душица, оригано)
Припрема:
Пропржите лук на маслиновом уљу, додајте печурке и динстајте док не омекшају. Додајте орахе, сојин сос и зачине, па промешајте.
Када се смеса охлади, обликујте куглице и пеците на 180°Ц око 20 минута.
Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНИ МАФИНИ СА ЛИМУНОМ: Фантастична комбинација укуса
18. 12. 2024. у 15:24Новости онлине

ПОСНИ КОЛАЧ СА СУВИМ ВОЋЕМ И ОРАСИМА: Одлична посластица за посне дане (ВИДЕО)
20. 12. 2024. у 13:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)