САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима

Јована Васић

05. 01. 2025. у 13:00

Идеја за посне специјалитете никад доста, а ако се једноставно праве и укусни су, онда сте направили пун погодак . Брзо и лако се спремају, декоративне су и преукусне.

САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима

Foto: Shutterstock

Куглице од леблебија и спанаћа

Састојци:

  • 1 конзерва леблебија (или 250 г скуваних)
  • 2 шаке свежег спанаћа
  • 1 чен белог лука (ситно исецкан)
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 2 кашике овсених пахуљица или млевених семенки
  • Со, бибер, зачини по укусу (ким, коријандер)

Припрема:

Изблендајте леблебије, спанаћ, бели лук, уље и зачине.

Додајте овсене пахуљице док не добијете чврсту смесу.

Обликујте куглице и пеците на 200°Ц око 20 минута или пржите на мало уља.

Куглице од кромпира и шаргарепе

Састојци:

  • 2 кромпира (скувена и изгњечена)
  • 1 шаргарепа (ситно нарендана)
  • 2 кашике презли или овсених пахуљица
  • 1 кашичица сенфа
  • Со, бибер, зачини по укусу (першун, димљена паприка)

Припрема:

Помешајте све састојке у хомогену смесу.

Обликујте куглице и уваљајте их у презле ако желите хрскаву корицу.

Пеците на 200°Ц око 25 минута или пржите на мало уља.

Фото: Схуттерстоцк

 

Куглице од ораха и печурака
 

Састојци:

  • 200 г печурака (ситно сецканих)
  • 100 г млевених ораха
  • 1 главица црног лука (ситно исецкана)
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 кашика сојиног соса
  • Со, бибер, зачини по укусу (мајчина душица, оригано)

Припрема:

Пропржите лук на маслиновом уљу, додајте печурке и динстајте док не омекшају. Додајте орахе, сојин сос и зачине, па промешајте.

Када се смеса охлади, обликујте куглице и пеците на 180°Ц око 20 минута.

Пријатно!

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ТВОЈА ШТИТНА ЈЕ ТВОЈ ШТИТ: Бесплатни прегледи штитне жлезде уз подршку Фондације Mozzart