САВРШЕНЕ ЗА БАДЊИ ДАН: Три најлепша рецепта за посне слане куглице које се топе под непцима
Идеја за посне специјалитете никад доста, а ако се једноставно праве и укусни су, онда сте направили пун погодак . Брзо и лако се спремају, декоративне су и преукусне.

Foto: Shutterstock
Куглице од леблебија и спанаћа
Састојци:
- 1 конзерва леблебија (или 250 г скуваних)
- 2 шаке свежег спанаћа
- 1 чен белог лука (ситно исецкан)
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике овсених пахуљица или млевених семенки
- Со, бибер, зачини по укусу (ким, коријандер)
Припрема:
Изблендајте леблебије, спанаћ, бели лук, уље и зачине.
Додајте овсене пахуљице док не добијете чврсту смесу.
Обликујте куглице и пеците на 200°Ц око 20 минута или пржите на мало уља.
Куглице од кромпира и шаргарепе
Састојци:
- 2 кромпира (скувена и изгњечена)
- 1 шаргарепа (ситно нарендана)
- 2 кашике презли или овсених пахуљица
- 1 кашичица сенфа
- Со, бибер, зачини по укусу (першун, димљена паприка)
Припрема:
Помешајте све састојке у хомогену смесу.
Обликујте куглице и уваљајте их у презле ако желите хрскаву корицу.
Пеците на 200°Ц око 25 минута или пржите на мало уља.

Фото: Схуттерстоцк
Куглице од ораха и печурака
Састојци:
- 200 г печурака (ситно сецканих)
- 100 г млевених ораха
- 1 главица црног лука (ситно исецкана)
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашика сојиног соса
- Со, бибер, зачини по укусу (мајчина душица, оригано)
Припрема:
Пропржите лук на маслиновом уљу, додајте печурке и динстајте док не омекшају. Додајте орахе, сојин сос и зачине, па промешајте.
Када се смеса охлади, обликујте куглице и пеците на 180°Ц око 20 минута.
Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОСНИ МАФИНИ СА ЛИМУНОМ: Фантастична комбинација укуса
18. 12. 2024. у 15:24Новости онлине

ПОСНИ КОЛАЧ СА СУВИМ ВОЋЕМ И ОРАСИМА: Одлична посластица за посне дане (ВИДЕО)
20. 12. 2024. у 13:00

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)