ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан

Јована Васић

07. 01. 2025. у 07:00

Код овог рецепта можете надев да мењате и прилагођавата вашем укусу.

ПУЊЕНЕ КОРПИЦЕ САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО: Лако се праве, декоративне су, а укус је фантастичан

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

За корпице:

  • 300 г брашна
  • 120 г путера
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица сенфа
  • 1 жуманце
  • 3 кашике млека

За фил:

  • 100 г киселих краставаца
  • 100 г обарене шаргарепе
  • 100 г качкаваља
  • 100 г стишњене шунке
  • 100 г шампињона
  • 100 мл мајонеза
  • 10 маслина без коштица

Припрема:

Корпице: У чинији помешајте брашно и со, додајте исецкан путер и умесите мрвичасто тесто. Додајте жуманце, сенф и млеко, па умесите глатко тесто. Покријте чинију фолијом и ставите у фрижидер на 20 минута. Тесто растањите оклагијом, па чашом вадите кругове (величина зависи од калупа за мафине). Обложите подмазане калупе, избоцкајте тесто виљушком на неколико места и пеците у загрејаној рерни на 180 степени 15 минута.

Фил: Маслине исеците на колутове. Шаргарепу и качкаваљ на коцкице. Шампињоне исеците на кришке и продинстајте. Краставчиће исецкајте на коцкице и оцедите. Све помешајте, напуните охлађене корпице и одозго прошарајте мајонезом. Или сједините мајонез са састојцима и напуните корпице.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали