НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру
Ако волите да једете маслац и имате га стално у фрижидеру, није наодмет да вам откријемо како да га направите код куће од само два састојка.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 литре неутралне павлаке од 30% масти
- со по укусу
Припрема:
Павлаку сипајте у неку дубљу чинију, и мутите миксером на лаганој брзини. У почетку ћете добити шлаг као што је за торте, али нека вас то не збуни, само наставите да мутите уз мало повећану брзину, док не почне још више да се згушњава и да се масноћа одваја у грудвицама. У току мућења додајте со. Испод тог згрудваног слоја ће вам остати течност и то је управо оно што треба да се постигне.
Када се маслац згуснуо, одвојте га од течности кашиком или рукама, како вам је згодније и оцедите од вишка воде. Спустите га на пар секунди у хладну воду, потом поново мало оцедите, обликујте по жељи и умотајте у провидну фолију. Оставите у фрижидеру да се стегне неких сат времена и спреман је за употребу.
(stvarukusa)
Препоручујемо

ПОСНА ПРОЈА ЗА УКУСНИ ДОРУЧАК: Проверено најбољи рецепт, са њом нема грешке
13. 12. 2024. у 07:00

ДОМАЋА ПАШТЕТА ОД МАСЛИНА: Деликатесан намаз постаће ваша омиљена мазалица
24. 07. 2024. у 12:44

МАКРОН ОБЈАВИО УДАРНЕ ВЕСТИ: Француска добија "нову државу", потписан историјски споразум
ПРЕКОМОРСКА територија Француске Нова Каледонија постаће „нова држава“ у оквиру републике, изјавио је председник Француске Емануел Макрон.
12. 07. 2025. у 20:08

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)