НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру

Јована Васић

10. 01. 2025. у 14:00

Ако волите да једете маслац и имате га стално у фрижидеру, није наодмет да вам откријемо како да га направите код куће од само два састојка.

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ МАСЛАЦ: Рецепт је врло једноставан, а укус куповног не може ни да парира оваквом путеру

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 литре неутралне павлаке од 30% масти
  • со по укусу

Припрема:

Павлаку сипајте у неку дубљу чинију, и мутите миксером на лаганој брзини. У почетку ћете добити шлаг као што је за торте, али нека вас то не збуни, само наставите да мутите уз мало повећану брзину, док не почне још више да се згушњава и да се масноћа одваја у грудвицама. У току мућења додајте со. Испод тог згрудваног слоја ће вам остати течност и то је управо оно што треба да се постигне.

Када се маслац згуснуо, одвојте га од течности кашиком или рукама, како вам је згодније и оцедите од вишка воде. Спустите га на пар секунди у хладну воду, потом поново мало оцедите, обликујте по жељи и умотајте у провидну фолију. Оставите у фрижидеру да се стегне неких сат времена и спреман је за употребу.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

КОНТРОВЕРЗНИ ПЕРУАНАЦ ЗАВРШИО КАРИЈЕРУ: Одвео репрезентацију на Мундијал након 36 година, па изостао због кокаина