НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Направите француски тост

Јована Васић

13. 01. 2025. у 09:00

Одушевите укућане за доручак овим укусним јелом.

НЕ БАЦАЈТЕ СТАРИ ХЛЕБ: Направите француски тост

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 кришки хлеба (или, још боље, оног за тост)
  • 2 јајета
  • 50 мл млека или слатке павлаке
  • 2 кашике шећера
  • цимет
  • прстохват соли
  • екстракт ваниле
  • маслац за пржење

Припрема:

 Умутите јаја виљушком, па додајте млеко, шећер, цимет, со и ванилу и промешајте док се све добро не уједначи. На тигањ ставите маслац да се истопи. Хлеб исећи или припремљена парчад тост хлеба умочите у смесу накратко са обе стране и ставите да се пржи. Када добије боју, окрените и на другу страну.

 Тост послужите са медом, умућеном слатком павлаком и воћем или по вашој жељи.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда