КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте
Многе жене, посебно оне које немају пуно искуства у кухињи мучи питање колико је потребно ставити квасца у тесто када желимо нешто да направимо.

Foto: Shutterstock
Наиме, и превише и премало квасца квари укус, те прављење идеалног киселог теста може да вам зада главобољу. Али, када знате идеалан однос састојака, сви ће вам тражити рецепте за оно што умесите. Прво и најважније правило је да квасац буде собне температуре.
Свеж квасац
На 1 килограм брашна треба користити једну целу коцку свежег квасца (42 грама). Свеж квасац се припрема тако што се изгњечи у шољу, дода се кашичица шећера, кашика брашна и мало млаког млека. Поклопљена смеса се остави да се диже десетак минута да се добије квасац, који се затим умеша у тесто.
Суви квасац
У 1 килограм брашна додајте две кесице сувог квасца (14 грама). Суви квасац се обично меша директно са брашном, али треба поштовати упутства на паковању.
Са друге стране, чак и неке искусне домаћице не знају да сирће и јогурт, такође, помажу да тесто испадне савршено. Јогурт чини да производи од квасца буду лакши и мекши, док сирће убрзава процес дизања.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока
08. 10. 2024. у 15:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)