КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте

Јована Васић

12. 01. 2025. у 15:00

Многе жене, посебно оне које немају пуно искуства у кухињи мучи питање колико је потребно ставити квасца у тесто када желимо нешто да направимо.

КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте

Foto: Shutterstock

Наиме, и превише и премало квасца квари укус, те прављење идеалног киселог теста може да вам зада главобољу. Али, када знате идеалан однос састојака, сви ће вам тражити рецепте за оно што умесите. Прво и најважније правило је да квасац буде собне температуре.

Свеж квасац

На 1 килограм брашна треба користити једну целу коцку свежег квасца (42 грама). Свеж квасац се припрема тако што се изгњечи у шољу, дода се кашичица шећера, кашика брашна и мало млаког млека. Поклопљена смеса се остави да се диже десетак минута да се добије квасац, који се затим умеша у тесто.

Суви квасац

У 1 килограм брашна додајте две кесице сувог квасца (14 грама). Суви квасац се обично меша директно са брашном, али треба поштовати упутства на паковању.

Са друге стране, чак и неке искусне домаћице не знају да сирће и јогурт, такође, помажу да тесто испадне савршено. Јогурт чини да производи од квасца буду лакши и мекши, док сирће убрзава процес дизања.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

РАД НА СЕБИ ЈЕ ВАШ ПОКЛОН ЗА ВАС: Побољшајте квалитет живота и постаните сами себи подршка (ВИДЕО)