РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане

Јована Васић

13. 01. 2025. у 20:41

Кувана ракија је рецепт који се практикује одавно на нашим просторима, нарочито током празника. Прави се по једноставну рецепту, брзо и лако!

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 65 г шећера
  • 190 мл шљивовице
  • 375 мл воде

Припрема:

За прављење куване ракије прво припремите све потребне састојке. Дно лонца поспите шећером. Пустите да се шећер истопи, повремено мешајући, док не буде потпуно течан, лепљив и браон боје. Када шећер порумени и карамелизује се, али не загори, одмах склоните са ватре и пажљиво додајте ракију и воду. Вратите на ватру уз стално мешање док течност не проври и док се шећер потпуно не истопи. Након тога можете да уживате у куваној ракији.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара