РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане
Кувана ракија је рецепт који се практикује одавно на нашим просторима, нарочито током празника. Прави се по једноставну рецепту, брзо и лако!
Састојци:
- 65 г шећера
- 190 мл шљивовице
- 375 мл воде
Припрема:
За прављење куване ракије прво припремите све потребне састојке. Дно лонца поспите шећером. Пустите да се шећер истопи, повремено мешајући, док не буде потпуно течан, лепљив и браон боје. Када шећер порумени и карамелизује се, али не загори, одмах склоните са ватре и пажљиво додајте ракију и воду. Вратите на ватру уз стално мешање док течност не проври и док се шећер потпуно не истопи. Након тога можете да уживате у куваној ракији.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине
РЕЦЕПТ ЗА НОВОГОДИШЊИ ПУНЧ: Пикантни напитак идеалан за празнике
28. 12. 2024. у 11:00
КАКО ДА НАПРАВИТЕ БЕЛО КУВАНО ВИНО: Симфонија укуса за уживање са најдражима
07. 12. 2024. у 17:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авиопутника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)