КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног

Јована Васић

21. 01. 2025. у 11:00

Сладак, орашаст, кремаст и хрскав, рецепт за путер од кикирикија сигурно ће постати ваш нови омиљени намаз. Све што вам је потребно је процесор за храну и три једноставна састојка.

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 6 шоља печеног кикирикија
  • 1/4 шоље меда
  • 1/4 шоље кокосовог уља или било ког неутралног уља

Припрема:

Сипајте у процесор за храну печени и непосољени кикирики, а затим га изблендирајте док не постане мрвичаст. Можда ћете морати пар пута да га састружете са ивица посуде. Потом доспите мед и наставите да блендирате док се маса не згусне и сједини. Полако досипајте уље и наставите да мешате. Уколико вам је смеса сувише густа, додајте још.

Када добијете компактну масу са којом сте задовољни, пребаците кикирики путер са медом у теглу или посуду у којој можете да га чувате на собној температури до четири недеље, уколико га држите на хладном месту и даље од директне сунчеве светлости и извора топлоте. Намаз такође можете да ставите у стаклену теглу и тако га чувате у фрижидеру до шест месеци.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)