КАКО НАЈБРЖЕ СКУВАТИ СЛАВСКО ЖИТО: Доносимо вам трик уз који ће свако зрно бити раскувано и растресито

Јована Васић

18. 01. 2025. у 13:00

Постоји трик којим можете убрзати кување славског жита и тако скратити време припреме. Све што је потребно да урадите је да дан раније потопите пшеницу у води и тако оставите док не кренете да је кувате сутрадан. На тај начин ће зрна омекшати и она ће се много брже скувати.

КАКО НАЈБРЖЕ СКУВАТИ СЛАВСКО ЖИТО: Доносимо вам трик уз који ће свако зрно бити раскувано и растресито

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • пола кг пшенице белије
  • пола кг прах шећера
  • пола кг млевених ораха
  • 2-3 кесице ванилин шећера
  • пола кашичице цимета
  • млевени ораси и језгра ораха за украшавање

Припрема:

Потопљену пшеницу оцедите па налијте чисту воду. Кувајте док се зрно не распадне, за то ће вам отприлике требати 15-20 минута, ако сте га претходно потапали. Затим процедите и самељите на машини за месо. Млевено жито сјединити са прах шећером и млевеним орасима. У припремљену масу додати 2-3 кесице ванилиног шећера, и цимет по жељи. Тако припремљено жито пребацити у чинију за сервирање, посути млевеним орасима и украсити по жељи половинама језгра ораха.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП УЗДРМАО НАТО ЧЛАНИЦЕ: Ово никако нису хтели да чују