ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД НАРА: Прави се од само три састојка, по традиционалном италијанском рецепту
Прављењу ликера од нара посебна пажња се поклања у Италији где ово пиће има готово свака кућа.

Foto: Shutterstock
Ликер се једноставно прави, а чека се свега 10 дана да одстоји. Слаткастог је укуса, па га многи називају и женским пићем, а углавном се пије пре јела јер је одличан за отварање апетита.
Састојци:
- 4 већа нара
- 700 мл вотке
- 500 г шећера
Припрема:
Нар очистите и одвојите зрна. Ставите их у већу теглу која има поклопац, па их поспите шећером и залијте вотком. Затворите поклопац, па теглу добро протресите да се шећер растопи и сви састојци лепо повежу. Ставите је на тамно и хладно место и оставите је да стоји 10 дана. Повремено протресите теглу уколико се шећер накупи на дну. Када је ликер спреман, процедите га кроз газу и сипајте у стаклену, претходно стерилисану флашу. Затворите поклопац и чувајте на тамном месту, а можете и у фрижидеру да буде хладан. Служите га у малим чашицама, а што дуже буде стајао, то ће бити лепши.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине

ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића
12. 11. 2024. у 18:54

РЕЦЕПТ ЗА КУВАНУ РАКИЈУ: Топла шљивовица за хладне дане
13. 01. 2025. у 20:41Новости онлине

ИДЕАЛАН НАПИТАК ЗА ХЛАДНЕ ДАНЕ: Комбинација вина и цимета ће вас оборити с ногу
02. 12. 2024. у 15:00

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ У НАЈБРУТАЛНИЈЕМ РАТУ: Уз помоћ Путина пао главни град, Русија добија војну базу од непроцењивог значаја?
ДОГОДИО се преокрет у најбруталнијем рату и то захваљујући Владимиру Путину, председнику Русије. Наиме, суданске оружане снаге заузеле су Картум избацивши из делова суданског главног града побуњенике из Снага за брзу подршку. Реч је о важној прекретници у сукобу који ту афричку земљу пустоши већ две године.
31. 03. 2025. у 08:39

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)