ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД НАРА: Прави се од само три састојка, по традиционалном италијанском рецепту

Јована Васић

20. 01. 2025. у 12:00

Прављењу ликера од нара посебна пажња се поклања у Италији где ово пиће има готово свака кућа.

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД НАРА: Прави се од само три састојка, по традиционалном италијанском рецепту

Foto: Shutterstock

Ликер се једноставно прави, а чека се свега 10 дана да одстоји. Слаткастог је укуса, па га многи називају и женским пићем, а углавном се пије пре јела јер је одличан за отварање апетита.

Састојци:

  • 4 већа нара
  • 700 мл вотке
  • 500 г шећера

Припрема:

Нар очистите и одвојите зрна. Ставите их у већу теглу која има поклопац, па их поспите шећером и залијте вотком. Затворите поклопац, па теглу добро протресите да се шећер растопи и сви састојци лепо повежу. Ставите је на тамно и хладно место и оставите је да стоји 10 дана. Повремено протресите теглу уколико се шећер накупи на дну. Када је ликер спреман, процедите га кроз газу и сипајте у стаклену, претходно стерилисану флашу. Затворите поклопац и чувајте на тамном месту, а можете и у фрижидеру да буде хладан. Служите га у малим чашицама, а што дуже буде стајао, то ће бити лепши.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом