ПОХОВАНИ КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Пикантна закуска коју можете брзински да направите

Јована Васић

27. 01. 2025. у 15:00

Савршен рецепт када вам дођу изненадни гости.

ПОХОВАНИ КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Пикантна закуска коју можете брзински да направите

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 475 киселих краставаца исечених на колутове
  • 360 г брашна
  • 300 мл пива
  • 1 1/2 кашичица соли
  • 3/4 кашичице црног бибера
  • 1/4 кашичице белог лука у праху
  • 1/4 кашичице црног лука у праху
  • уље за пржење
  • 1 кашика свежег першуна, сецканог

Припрема:

За киселе краставце припремљене на овај начин загрејте уље у лонцу. Умешајте киселе краставце у 120 г брашна и отресите вишак. У средњој посуди помешајте преостало брашно, пиво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.

Премажите сваку кришку киселих краставаца у мешавину брашна и пива, пустите да вишак теста капље назад у чинију. Пржите 8-10 кришки киселих краставаца до златно смеђе боје, око 3-5 минута. Поновите поступак са преосталим киселим краставцима. Поспите першуном, па одмах сервирајте.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Потписан уговор о изградњи пројекта Марина Дорћол