ПОХОВАНИ КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Пикантна закуска коју можете брзински да направите
Савршен рецепт када вам дођу изненадни гости.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 475 киселих краставаца исечених на колутове
- 360 г брашна
- 300 мл пива
- 1 1/2 кашичица соли
- 3/4 кашичице црног бибера
- 1/4 кашичице белог лука у праху
- 1/4 кашичице црног лука у праху
- уље за пржење
- 1 кашика свежег першуна, сецканог
Припрема:
За киселе краставце припремљене на овај начин загрејте уље у лонцу. Умешајте киселе краставце у 120 г брашна и отресите вишак. У средњој посуди помешајте преостало брашно, пиво, со, бибер, бели лук у праху и црни лук у праху.
Премажите сваку кришку киселих краставаца у мешавину брашна и пива, пустите да вишак теста капље назад у чинију. Пржите 8-10 кришки киселих краставаца до златно смеђе боје, око 3-5 минута. Поновите поступак са преосталим киселим краставцима. Поспите першуном, па одмах сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРЖЕНИ ТРОУГЛИЋИ СА СИРОМ ОД КРОМПИРОВОГ ТЕСТА: Савршен рецепт за почетак дана
24. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако
24. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ДОДАЈТЕ ОВО ТЕСТУ И ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ САВРШЕНО: Неће се мрвити и остаће свеже данима
23. 01. 2025. у 06:00Новости онлине

НАПРАВИТЕ САМИ ТАБЛЕТЕ ЗА МАШИНУ ЗА СУДОВЕ: Јефтине и ефикасне, а перу као куповне
23. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)