ОВАКВУ ПИЦУ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Најукуснија карбонара
КАРБОНАРА пица се прави брзински и можете да је прилагођавате свом укусу.
Састојци:
- 1 готово тесто за пицу или испробајте оригинални италијански рецепт за тесто за пицу
- 4 кришке дебело исечене сланине на коцкице
- 230 г сецканих шампињона
- 2 чена белог лука, врло ситно исецкана
- 360 г моцарела сира
- 240 г ренданог качкаваља
- 3 велика јајета
- бибер, по укусју
- свеже сецкани першун за сервирање
Трик за бољу пицу!
Када користите сир у припреми пице, иако га волите, немојте да претерате са додавањем, јер ће у супротном пица да испадне гњецава, мекана и влажна.
Рецепт за карбонара пицу:
Како бисте направили ову пицу, припремите тесто уколико га сами месите. Поставите сталак на највиши положај и загрејте рерну на 260 степени Ц (ако користите камен за пицу, претходно загрејте и камен).
Ако се ваша рерна не загрева овако високо, претходно загрејте на највишу могућу поставку.
Загрејте тигањ на нижој температури и убаците сланину исечену на коцкице. Пржите док не омекша и док се масноћа се не истопи, око 8 минута.
Пребаците сланину на убрус да се оцеди. У тигању оставите 2 кашичице масти од пржења сланине, а затим повец́ајте топлоту на јаку. Додајте печурке и пржите док не омекшају, око 6 минута. Скините са ватре и оставите на страну.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - Moramo se boriti protiv kancer epidemije
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ОРИЈЕНТАЛНИХ ПОСЛАСТИЦА: Старински рецепт за босанске урмашице
06. 02. 2025. у 13:00
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЧЕТИРИ УСЛОВА: Да ли католик и православка могу да се венчају у цркви?
РАЗЛИЧИТА вероисповест не мора да буде разлог да одустанете од црквеног брака, ево шта је све потребно да урадите.
06. 02. 2025. у 19:53
Коментари (0)