ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ ОД ПИСТАЋА: Савршен за филовање пецива и торти

Јована Васић

18. 02. 2025. у 20:31

Испробајте италијански крем од пистаћа по једноставном рецепту и моћи ћете да га користите за филовања, или да га једноставно намажете на хлеб.

ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ ОД ПИСТАЋА: Савршен за филовање пецива и торти

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г ољуштених несланих сирових пистаћа
  • 190 мл пуномасног млека
  • 30 г несланог путера
  • 100 г беле чоколаде
  • 1 кашика шећера у праху

Припрема:

Мање од пола литра воде ставите да проври па додајте ољуштене пистаће. Оставите да ври 4 минута, па процедите и оставите их на кухињску крпу. Пешкир пресавијте па истрљајте пистаће у пешкиру да олабавите корицу којом су обмотани. Потом их очистите и изблендајте са 80 мл млека и кашиком шећера у праху. Блендирајте  5 минута, док не добијете глатку пасту.Млеко, путер и белу чоколаду сипајте у чисту шерпу па загрејте на тихој ватри, све док се не отопе. У блендер ставите пасту па додајте мешавину беле чоколаде и блендајте док смеса не постане кремаста. Мажите крем од пистаћа на хлеб или додајте омиљеном десерту. Пријатно! 

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПАРТИЗАН ЈЕ ШАМПИОН СРБИЈЕ! Парни ваљак на погон Двејна Вашингтона савладао Спартак и освојио титулу!