ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ ОД ПИСТАЋА: Савршен за филовање пецива и торти

Јована Васић

18. 02. 2025. у 20:31

Испробајте италијански крем од пистаћа по једноставном рецепту и моћи ћете да га користите за филовања, или да га једноставно намажете на хлеб.

ИТАЛИЈАНСКИ КРЕМ ОД ПИСТАЋА: Савршен за филовање пецива и торти

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 150 г ољуштених несланих сирових пистаћа
  • 190 мл пуномасног млека
  • 30 г несланог путера
  • 100 г беле чоколаде
  • 1 кашика шећера у праху

Припрема:

Мање од пола литра воде ставите да проври па додајте ољуштене пистаће. Оставите да ври 4 минута, па процедите и оставите их на кухињску крпу. Пешкир пресавијте па истрљајте пистаће у пешкиру да олабавите корицу којом су обмотани. Потом их очистите и изблендајте са 80 мл млека и кашиком шећера у праху. Блендирајте  5 минута, док не добијете глатку пасту.Млеко, путер и белу чоколаду сипајте у чисту шерпу па загрејте на тихој ватри, све док се не отопе. У блендер ставите пасту па додајте мешавину беле чоколаде и блендајте док смеса не постане кремаста. Мажите крем од пистаћа на хлеб или додајте омиљеном десерту. Пријатно! 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

ШОК ОБРТ: Америка први пут од почетка рата у Украјини није урадила ово

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе први пут од почетка Специјалне војне операције Русије у Украјини нису биле коаутор антируског нацрта резолуције Генералне скупштине Уједињених нација о Украјини, у који је Спутњик имао увид.

20. 02. 2025. у 12:46

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се зелено светло Трампа

ОВО ЈЕ БРИТАНСКИ ПЛАН ЗА УКРАЈИНУ: Откривено колико ће војника распоредити, чека се "зелено светло" Трампа

БРИТАНСКИ премијер Кир Стармер представиће америчком председнику Доналду Трампу план за распоређивање нешто мање од 30.000 европских војника у Украјини, како би осигурао америчку заштиту за ову операцију, пише британски Телеграф.

20. 02. 2025. у 10:26

Коментари (0)

КОНТИКИ НА САЈМУ ТУРИЗМА – НЕВЕРОВАТНИ ПОПУСТИ И СВЕТ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ