ВЕОМА ПОПУЛАРАН И ТРАЖЕН ДОРУЧАК: Бенедикт јаја
Ова једноставна, али савршено уравнотежена комбинација хрскавог тоста, пошираног јајета, сланинице и богатог холандез соса освојиће вас на први залогај. Припрема можда делује као изазов, али уз добар рецепт и мало стрпљења, лако можете направити ово јело код куће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За поширана јаја:
- 4 свежа јаја
- 1 литар воде
- 1 кашика сирћета
За холандез сос:
- 2 жуманца
- 100 г путера
- 1 кашика лимуновог сока
- Со и бибер по укусу
- 2 земичке (или тост хлеб)
- 4 танке кришке печене сланине
- Свеж першун или влашац за декорацију
Припрема:
Прављење пошираних јаја:
У шерпи загрејте воду до тачке кључања, па додајте сирће.
Мешајте воду док не добијете лагани вртлог, па пажљиво разбијте јаје у средину вртлога.
Кувајте око 3 минута, док беланце не очврсне, а жуманце остане течно.
Пажљиво извадите јаје рупичастом кашиком и оставите на убрус да се оцеди.
Припрема холандез соса:
На пари умутите жуманца са лимуновим соком док не постану светла и пенаста.
Постепено додајте отопљени путер, непрестано мешајући, док не добијете густ, свиленкаст сос.
Зачините сољу и бибером. Земичке преполовите и благо тостирајте.
На сваку половину ставите кришку сланине, затим пажљиво додајте поширано јаје.
Прелијте богатим холандез сосом и поспите сецканим першуном или влашцем.
Ова елегантна комбинација укуса учиниће да ваш доручак изгледа и мирише као из најбољег ресторана. Пријатно!
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНСКИ ОМЛЕТ: Неодољиво јело које морате пробати
22. 01. 2025. у 07:30Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00

ПОГАЧИЦЕ ОД САМО 4 САСТОЈКА: Брзе и укусне, за савршен почетак дана
20. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ЗДРАВИ МАФИНИ СА ОВСЕНИМ ПАХУЉИЦАМА: Укусни залогаји спремни за 30 минута
21. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)