ВЕОМА ПОПУЛАРАН И ТРАЖЕН ДОРУЧАК: Бенедикт јаја

Јована Васић

25. 02. 2025. у 07:00

Ова једноставна, али савршено уравнотежена комбинација хрскавог тоста, пошираног јајета, сланинице и богатог холандез соса освојиће вас на први залогај. Припрема можда делује као изазов, али уз добар рецепт и мало стрпљења, лако можете направити ово јело код куће.

ВЕОМА ПОПУЛАРАН И ТРАЖЕН ДОРУЧАК: Бенедикт јаја

Foto: Shutterstock

Састојци:

За поширана јаја:

  • 4 свежа јаја
  • 1 литар воде
  • 1 кашика сирћета

За холандез сос:

  • 2 жуманца
  • 100 г путера
  • 1 кашика лимуновог сока
  • Со и бибер по укусу
  • 2 земичке (или тост хлеб)
  • 4 танке кришке печене сланине
  • Свеж першун или влашац за декорацију

Припрема:

Прављење пошираних јаја:

У шерпи загрејте воду до тачке кључања, па додајте сирће.
Мешајте воду док не добијете лагани вртлог, па пажљиво разбијте јаје у средину вртлога.
Кувајте око 3 минута, док беланце не очврсне, а жуманце остане течно.
Пажљиво извадите јаје рупичастом кашиком и оставите на убрус да се оцеди.

Припрема холандез соса:

На пари умутите жуманца са лимуновим соком док не постану светла и пенаста.
Постепено додајте отопљени путер, непрестано мешајући, док не добијете густ, свиленкаст сос.
Зачините сољу и бибером. Земичке преполовите и благо тостирајте.

На сваку половину ставите кришку сланине, затим пажљиво додајте поширано јаје.
Прелијте богатим холандез сосом и поспите сецканим першуном или влашцем.

Ова елегантна комбинација укуса учиниће да ваш доручак изгледа и мирише као из најбољег ресторана. Пријатно! 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМПА ПИТАЛИ ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ДИКТАТОР: Амерички председник изненадио одговором

ТРАМПА ПИТАЛИ ДА ЛИ ЈЕ ПУТИН ДИКТАТОР: Амерички председник изненадио одговором

НОВИНАРИ су Трампа питали хоће ли руског председника Владимира Путина означити као „диктатора“, с обзиром на то да је претходно тим речима описао украјинског председника Володимира Зеленског.

24. 02. 2025. у 19:45

Коментари (0)

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ: Откривено шта је Мађарска управо урадила за Русију