ВЕЧЕРА ОД 4 САСТОЈАКА: Има изванредан укус и дуго ће вас држати ситим
Сјајна вечера коју можете да једете без гриже савести, идеална за оне који желе да се реше прекомерне тежине. Запечене тиквице са сиром и белим луком спремају се веома једноставно, а укус ће вас одушевити.
Foto: Shutterstock
Састојци (за 2 особе):
- 2 веће тиквице
- 100 г немасног сира (фета, посни сир или моцарела са смањеним мастима)
- 2 чена белог лука
- 1 кашика маслиновог уља
Припрема:
Оперите тиквице, пресеците их по дужини на пола и благо издубите средину кашиком како бисте направили „чамчиће“.
Сир измрвите или нарендајте, а бели лук ситно насецкајте. Помешајте сир, бели лук и кашичицу маслиновог уља.
Напуните издубљене тиквице припремљеним филом.
Распоредите тиквице на плех обложен папиром за печење. Премажите их преосталим маслиновим уљем и пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 20–25 минута, док тиквице не омекшају, а сир не постане златасто-смеђ.
Послужите топло, по жељи уз свежу салату.
(still)
Препоручујемо
СЛАНА ГРИЗ ПИТА СА СИРОМ: Рецепт који ћете правити изнова и изнова (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 14:00Јована Васић
РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство
24. 02. 2025. у 07:00Јована Васић
РЕЦЕПТ ЗА БУЈУРДИ: Грчки специјалитет који може одлично да послужи као доручак, мезе или додатак ручку (ВИДЕО)
20. 02. 2025. у 13:59Jована Васић
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Коментари (0)