ВЕЧЕРА ОД 4 САСТОЈАКА: Има изванредан укус и дуго ће вас држати ситим

Јована Васић

27. 02. 2025. у 15:00

Сјајна вечера коју можете да једете без гриже савести, идеална за оне који желе да се реше прекомерне тежине. Запечене тиквице са сиром и белим луком спремају се веома једноставно, а укус ће вас одушевити.

ВЕЧЕРА ОД 4 САСТОЈАКА: Има изванредан укус и дуго ће вас држати ситим

Foto: Shutterstock

Састојци (за 2 особе):

  • 2 веће тиквице
  • 100 г немасног сира (фета, посни сир или моцарела са смањеним мастима)
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашика маслиновог уља

Припрема:

Оперите тиквице, пресеците их по дужини на пола и благо издубите средину кашиком како бисте направили „чамчиће“.

Сир измрвите или нарендајте, а бели лук ситно насецкајте. Помешајте сир, бели лук и кашичицу маслиновог уља.

Напуните издубљене тиквице припремљеним филом.

Распоредите тиквице на плех обложен папиром за печење. Премажите их преосталим маслиновим уљем и пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 20–25 минута, док тиквице не омекшају, а сир не постане златасто-смеђ.

Послужите топло, по жељи уз свежу салату.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ОДБИО ДА ПРИМИ ЗЕЛЕНСКОГ, А ОНДА СЕ ДЕСИО ОБРТ Макрон морао да реагује: Ја гарантујем за њега

ТРАМП ОДБИО ДА ПРИМИ ЗЕЛЕНСКОГ, А ОНДА СЕ ДЕСИО ОБРТ Макрон морао да реагује: "Ја гарантујем за њега"

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе отказале би посету украјинског председника Володимира Зеленског Вашингтону да шеф француске државе Емануел Макрон није тим поводом интервенисао код америчког лидера Доналда Трампа, навео је неименовани француски дипломатски извор.

27. 02. 2025. у 15:33

ПУТИН ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: По сваку цену заштити државну границу

ПУТИН ИЗДАО ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ: По сваку цену заштити државну границу

НА састанку одбора ФСБ, председник Владимир Путин наложио је агенцији да предузме додатне мере за заштиту државне границе Руске Федерације и обезбеђење безбедности грађана у пограничним областима.

27. 02. 2025. у 14:06

Коментари (0)

ПОДВИГ ЗА НБА ИСТОРИЈУ! Лука Дончић извео трипл дабл какав Никола Јокић неће никада успети (ВИДЕО)