РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети
Богати шпански крем са суптилним укусом лимуна и цимета можете да правите и код своје куће. Ово је оригинални рецепт у коме ће уживати цела породица.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 мл пуномасног млека
- 1/2 кашичице цимета или по укусу
- 10 г лимунове коре
- 3 велика жуманца
- 3 кашике шећера
- 1 кашика кукурузног скроба
Припрема:
Помешајте млеко, цимет и лимунову корицу у шерпи на лаганој ватри. Кувајте 10 минута не дозволите да прокључа.
У међувремену, миксером умутите жуманца и шећер док не постану кремасти. Умутити и кукурузни скроб. Наставите да мутите док смеса не постане глатка и без грудвица.
Извадите лимунову корицу из млека. Постепено додајте смесу жуманаца у млеко, и умутите мутилицом на лаганој ватри док смеса не почне да се згушњава, око 10 минута. Пустите крем да проври и одмах склоните са ватре.
Сипајте га у појединачне чаше за сервирање и охладите у фрижидеру док се не стегне, око 2 сата. Поспите циметом и уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАЛАЧИНКЕ ИЗ РЕРНЕ КОЈЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Праве се брже и лакше од обичних, а још су укусније
24. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ДОМАЋЕ РУМ ШТАНГЛИЦЕ: Савршене и слатке, за право уживање
20. 02. 2025. у 16:00Jована Васић

ТИРАМИСУ КУГЛИЦЕ: Италијанска посластица на другачији начин
13. 02. 2025. у 15:00Јована Васић

ЧЕМБЕРЛЕН ТОРТА: Раскошна посластица, божанственог укуса
12. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!
ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.
02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)