ТОПЛА ЧОКОЛАДА: Најбољи рецепт за омиљени напитак
Топла чоколада је један од омиљених напитака током хладнијег периода године. Укусна и топла, чоколада спремљена на овај начин не само да нас греје и крепи, већ нам и поправља расположење будући да чоколада садржи серотонин - хормон среће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 кашичица какао праха
- 4 кашичице густина
- 4 кашичице шећер
- 500 мл млека
- 120 гр црне чоколаде
- 2 кашике шлага (опционо)
Припрема:
У шерпици или великој џезви измешајте „на суво“ какао прах, густин и шећер. Угрејте млеко и сипајте га у џезву, полако мешајући. Загревајте ову мешавину на тихој ватри, мешајући да се не створе грудвице. Пре него што до краја проври, смањите ватру до минимума и убаците изломљену црну чоколада (најбоље 70% одсто какаа).
Мутите на ватри док мешавина не постане кремаста и густа. Ако желите слађу топлу чоколаду, додајте сада још мало шећера. Поделите у две шоље и, по жељи, украсите умућеним шлагом и поспите чоколадним мрвицама.
(krstarica)
Препоручујемо

ЛИКЕР ОД КАФЕ: Прави се од само 4 састојка, има прелепу арому, а што дуже стоји то је лепши
18. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
06. 11. 2024. у 18:58

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)