ТОПЛА ЧОКОЛАДА: Најбољи рецепт за омиљени напитак
Топла чоколада је један од омиљених напитака током хладнијег периода године. Укусна и топла, чоколада спремљена на овај начин не само да нас греје и крепи, већ нам и поправља расположење будући да чоколада садржи серотонин - хормон среће.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 5 кашичица какао праха
- 4 кашичице густина
- 4 кашичице шећер
- 500 мл млека
- 120 гр црне чоколаде
- 2 кашике шлага (опционо)
Припрема:
У шерпици или великој џезви измешајте „на суво“ какао прах, густин и шећер. Угрејте млеко и сипајте га у џезву, полако мешајући. Загревајте ову мешавину на тихој ватри, мешајући да се не створе грудвице. Пре него што до краја проври, смањите ватру до минимума и убаците изломљену црну чоколада (најбоље 70% одсто какаа).
Мутите на ватри док мешавина не постане кремаста и густа. Ако желите слађу топлу чоколаду, додајте сада још мало шећера. Поделите у две шоље и, по жељи, украсите умућеним шлагом и поспите чоколадним мрвицама.
(krstarica)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛИКЕР ОД КАФЕ: Прави се од само 4 састојка, има прелепу арому, а што дуже стоји то је лепши
18. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

ДОМАЋИ ЛИКЕР ОД ЈАЈА: Слатко кремасто пиће савршено за престојеће празнике
29. 12. 2024. у 15:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА ШЕРБЕТ: Напитак који ће вас угрејати, а можда и смирити кашаљ
06. 11. 2024. у 18:58

ЕПС УПОЗОРАВА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: На делу покушај преваре, ово саветујемо корисницима
АКЦИОНАРСКО друштво "Електропривреда Србије" (ЕПС) данас је обавестила јавност да је на делу покушај преваре мејловима у којима је злоупотребљено име, лого и назив домена компаније и истичу да ЕПС никада купцима не шаље обавештења са линковима за плаћања.
04. 03. 2025. у 16:25

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)