ПОСНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице са шербетом, слатке и укусне

Јована Васић

07. 03. 2025. у 12:00

Припрема је једноставна, а укус неодољив.

ПОСНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице са шербетом, слатке и укусне

Foto: Shutterstock

Састојци:

За шербет:

  • 3 шоље шећера
  • 3 чаше воде
  • 2-3 капи лимуновог сока

За тесто:

  • 1 јаје
  • 1 чаша уља
  • 1 шоља јогурта
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кесица ванилин шећера 
  • 1 шоља гриза
  • 3 чаше брашна

Припрема:
Помешајте шећер, воду и лимунов сок. У посуди помешајте јаје, уље, јогурт, прашак за пециво, ванилин шећер, сједините, па додајте гриз и на крају брашно. Лепо промешајте и умесите тесто. Одвајајте мале делове и правите лоптице. Ређајте у тепсију. Сваку лоптицу уваљајте у гриз и вратите у тепсију. Узмите додатак од миксера и благо утисните да направите шару. Пеците на 180 степени неких 30-35 минута. Прелијте врућ колач са охлађеним шербетом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (1)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Нико не може да верује шта су урадиле синхроне пливачице из Украјине после освајања медаља (ВИДЕО)