ПОСНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице са шербетом, слатке и укусне
Припрема је једноставна, а укус неодољив.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За шербет:
- 3 шоље шећера
- 3 чаше воде
- 2-3 капи лимуновог сока
За тесто:
- 1 јаје
- 1 чаша уља
- 1 шоља јогурта
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 шоља гриза
- 3 чаше брашна
Припрема:
Помешајте шећер, воду и лимунов сок. У посуди помешајте јаје, уље, јогурт, прашак за пециво, ванилин шећер, сједините, па додајте гриз и на крају брашно. Лепо промешајте и умесите тесто. Одвајајте мале делове и правите лоптице. Ређајте у тепсију. Сваку лоптицу уваљајте у гриз и вратите у тепсију. Узмите додатак од миксера и благо утисните да направите шару. Пеците на 180 степени неких 30-35 минута. Прелијте врућ колач са охлађеним шербетом.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети
03. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста
04. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ДОМАЋА ШТРУДЛА СА МАКОМ И ВИШЊАМА: Спој укуса који се памти
02. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

НЕОДОЉИВИ КЛАСИК: Рецепт за фигаро обланде, које ће вас освојити укусом
01. 03. 2025. у 13:00Jована Васић

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (1)