ПОСНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице са шербетом, слатке и укусне
Припрема је једноставна, а укус неодољив.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За шербет:
- 3 шоље шећера
- 3 чаше воде
- 2-3 капи лимуновог сока
За тесто:
- 1 јаје
- 1 чаша уља
- 1 шоља јогурта
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 шоља гриза
- 3 чаше брашна
Припрема:
Помешајте шећер, воду и лимунов сок. У посуди помешајте јаје, уље, јогурт, прашак за пециво, ванилин шећер, сједините, па додајте гриз и на крају брашно. Лепо промешајте и умесите тесто. Одвајајте мале делове и правите лоптице. Ређајте у тепсију. Сваку лоптицу уваљајте у гриз и вратите у тепсију. Узмите додатак од миксера и благо утисните да направите шару. Пеците на 180 степени неких 30-35 минута. Прелијте врућ колач са охлађеним шербетом.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети
03. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ПОСНЕ ПАЛАЧИНКЕ ОД ХЕЉДИНОГ БРАШНА: Уживајте у омиљеној посластици и у данима поста
04. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ДОМАЋА ШТРУДЛА СА МАКОМ И ВИШЊАМА: Спој укуса који се памти
02. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

НЕОДОЉИВИ КЛАСИК: Рецепт за фигаро обланде, које ће вас освојити укусом
01. 03. 2025. у 13:00Jована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (1)