ПОСНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице са шербетом, слатке и укусне

Јована Васић

07. 03. 2025. у 12:00

Припрема је једноставна, а укус неодољив.

ПОСНА ПОСЛАСТИЦА: Куглице са шербетом, слатке и укусне

Foto: Shutterstock

Састојци:

За шербет:

  • 3 шоље шећера
  • 3 чаше воде
  • 2-3 капи лимуновог сока

За тесто:

  • 1 јаје
  • 1 чаша уља
  • 1 шоља јогурта
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 1 кесица ванилин шећера 
  • 1 шоља гриза
  • 3 чаше брашна

Припрема:
Помешајте шећер, воду и лимунов сок. У посуди помешајте јаје, уље, јогурт, прашак за пециво, ванилин шећер, сједините, па додајте гриз и на крају брашно. Лепо промешајте и умесите тесто. Одвајајте мале делове и правите лоптице. Ређајте у тепсију. Сваку лоптицу уваљајте у гриз и вратите у тепсију. Узмите додатак од миксера и благо утисните да направите шару. Пеците на 180 степени неких 30-35 минута. Прелијте врућ колач са охлађеним шербетом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (1)

ПОМОЗИМО МУ ДА БУДЕ ОНАЈ СТАРИ: Селектор Бразила о позиву Нејмара у национални тим