КРОМПИРИЋИ У ЧИЛИЈУ: Уживајте у пинкатном и сочном укусу
Ево брзог рецепта за иновативан и укусан оброк који ће брзо постати јело којем се враћате кад год не знате шта бисте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 350 г кромпира
- 1/2 кашичице маслиновог уља
- 1/2 мање главице лука
- 1/2 кашичице чилија
- 50 г ренданог качкаваља или младог сира
- зачини по жељи
Припрема:
Кромпир исеците на четвртине, па ставите да се кува двадесетак минута, док не омекне, али се не сме распадати.
Процедите кромпир. На тигању загрејте маслиново уље, додајте на ситно исецкан лук и динстајте док лук не омекша. Додајте кромпир и чили па динстајте око пет минута, уз стално мешање. Поспите нарендан сир преко кромпира, поклопите и скините с ватре. Оставите да стоји око минут, док се сир не отопи, па поспите зачинима по жељи.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈСОЧНИЈА И НАЈКРЕМАСТИЈА МУСАКА: Ручак који се прави брзо и лако, а допада се баш свима (ВИДЕО)
25. 02. 2025. у 09:00Јована Васић

ХИПОКРАТОВА СУПА: Одлична за имунитет и детоксикацију
21. 02. 2025. у 11:00Jована Васић

КАКО СЕ ПРАВИ НАЈУКУСНИЈИ ПИРЕ КРОМПИР: Најбољи прилог уз свако јело
13. 02. 2025. у 17:00Jована Васић

(МАПА) ТОТАЛНИ КОЛАПС УКРАЈИНАЦА У КУРСКУ: Више не контролишу кључни град, потпуно повлачење - вијори се руска застава у центру Суџе (ФОТО)
УКРАЈИНСКЕ снаге више не контролишу кључни град Суџа у руској Курској области, показује широко коришћена онлајн мапа украјинског ратишта.
12. 03. 2025. у 16:57

ШВАЈЦАРСКИ ВЕЛТВОХЕ О ПРЕСУДИ ДОДИКУ: Шмит користи квази диктатуру да би елиминисао непожељне политичаре
ШВАЈЦАРСКИ лист Велтвохе је у оквиру текста о актуелној ситуацији у БиХ, оптужио је Немца Кристијана Шмита да користи квази диктаторску моћ да би елиминисао непожељне политичаре и упозоравају Берн каква их судбина чека ако пристану на сарадњу са ЕУ.
12. 03. 2025. у 16:03

ТРАМПОВ УНУК ИМА СРПСКО ИМЕ: Носили га наши славни витезови и владари - има јаку симболику у породици председника САД
ДОНАЛД Трамп Млађи, син америчког председника, посетио је Београд ради састанка са председником Србије Александром Вучићем.
12. 03. 2025. у 10:36 >> 10:37
Коментари (0)