РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста

Јована Васић

14. 03. 2025. у 12:00

Можете да направите ваш омиљени прелив и у време поста, само је потребно да користите мало другачије састојке. Додајте као прилог јелу и уживајте.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 мл уља
  • 200 мл сојиног млека
  • 1 кашика сенфа
  • сок од једног лимуна
  • со
  • бибер

Припрема:

У чинију или најбоље би било теглу, сипајте уље и сојино млеко, сенф и сок од лимуна. Штапним миксером мутите неколико минута док се састојци не сједине и док се све лепо не згусне.

Потом, додајте зачине по укусу и поново мутите да се зачини расподеле по мајонезу. Знаћете да је мајонез готов када буде светло жуте боје и када добије кремасту текстуру. Овако припремљен посни мајонез можете користити за преливе, сосеве али и као умак за гриловано поврће.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)