РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста

Јована Васић

14. 03. 2025. у 12:00

Можете да направите ваш омиљени прелив и у време поста, само је потребно да користите мало другачије састојке. Додајте као прилог јелу и уживајте.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 мл уља
  • 200 мл сојиног млека
  • 1 кашика сенфа
  • сок од једног лимуна
  • со
  • бибер

Припрема:

У чинију или најбоље би било теглу, сипајте уље и сојино млеко, сенф и сок од лимуна. Штапним миксером мутите неколико минута док се састојци не сједине и док се све лепо не згусне.

Потом, додајте зачине по укусу и поново мутите да се зачини расподеле по мајонезу. Знаћете да је мајонез готов када буде светло жуте боје и када добије кремасту текстуру. Овако припремљен посни мајонез можете користити за преливе, сосеве али и као умак за гриловано поврће.

(Ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БАЛКАН ГЛЕДА И НЕ МОЖЕ ДА ВЕРУЈЕ: Ево шта су урадили црногорски навијачи у Босни