ПОХОВАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПОВРЋЕМ: Споља хрскаве, а унутра сочне, пробајте их уз ове састојке и нећете погрешити
Поховане палачинке са млевеним месом и поврћем су јак и издашан оброк за сваки дан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 2 јајета
- 250 мл млека
- 50 мл минералне воде
- 175 г брашна
- 1 прстохват соли
- уље за пржење
За пуњење:
- 300 г мешаног млевеног меса
- 1 мали лук, ситно исецкан
- 1 мала шаргарепа, нарендана
- 1 кашика парадајз пасте
- 1 кашика уља
- со и бибер по укусу
- сецкани першун
За пржење:
- 2 јајета
- 200 г презле
- уље за пржење
Припрема:
Да бисте направили палачинке, помешајте јаја са сољу у чинији, док смеса не постане глатка. Затим додајте млеко и брашно и поново мешајте док не добијете хомогену смесу. Пеците палачинке у тигању подмазаном са мало уља, са обе стране, док не постану златне. Одложите их наслагане једну на другу.
За фил пропржите лук у тигању на уљу док не постане провидан. Додајте нарендану шаргарепу и пржите још 2-3 минута. Додајте затим млевено месо и добро промешајте са луком и шаргарепом у тигању. Пржите док месо не порумени. Додајте парадајз пасту, снажно мешајући састојке и оставите да се кувају заједно око 10-15 минута.
Посолите и побиберите по укусу, а на крају додајте сецкани першун. На сваку палачинку ставите издашну количину фила и умотајте палачинке. Сваку палачинку умочите у размућено јаје, а затим у презле, пазећи да буду добро премазане. У дубоком тигању загрејте довољно уља и пржите палачинке са свих страна док не постану златне и хрскаве.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПАЛАЧИНКЕ ИЗ РЕРНЕ КОЈЕ МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Праве се брже и лакше од обичних, а још су укусније
24. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ЛАЗАЊЕ СА ПАЛАЧИНКАМА: Спој два омиљена јела који се припрема брзо и лако
24. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЈАПАНСКЕ ПАЛАЧИНКЕ: Боље него обичне, савршене су за доручак или вечеру (ВИДЕО)
26. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПАЛАЧИНКЕ СУЗЕТ: Рецепт за отмену посластицу која је на менију и у најпрестижнијим ресторанима
28. 12. 2024. у 13:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)