ПОХОВАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПОВРЋЕМ: Споља хрскаве, а унутра сочне, пробајте их уз ове састојке и нећете погрешити

Новости онлине

19. 03. 2025. у 15:00

Поховане палачинке са млевеним месом и поврћем су јак и издашан оброк за сваки дан.

ПОХОВАНЕ ПАЛАЧИНКЕ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ И ПОВРЋЕМ: Споља хрскаве, а унутра сочне, пробајте их уз ове састојке и нећете погрешити

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 2 јајета
  • 250 мл млека
  • 50 мл минералне воде
  • 175 г брашна
  • 1 прстохват соли
  • уље за пржење

За пуњење:

  • 300 г мешаног млевеног меса
  • 1 мали лук, ситно исецкан
  • 1 мала шаргарепа, нарендана
  • 1 кашика парадајз пасте
  • 1 кашика уља
  • со и бибер по укусу
  • сецкани першун

За пржење:

  • 2 јајета
  • 200 г презле
  • уље за пржење

Припрема:

Да бисте направили палачинке, помешајте јаја са сољу у чинији, док смеса не постане глатка. Затим додајте млеко и брашно и поново мешајте док не добијете хомогену смесу. Пеците палачинке у тигању подмазаном са мало уља, са обе стране, док не постану златне. Одложите их наслагане једну на другу.

За фил пропржите лук у тигању на уљу док не постане провидан. Додајте нарендану шаргарепу и пржите још 2-3 минута. Додајте затим млевено месо и добро промешајте са луком и шаргарепом у тигању. Пржите док месо не порумени. Додајте парадајз пасту, снажно мешајући састојке и оставите да се кувају заједно око 10-15 минута.

Посолите и побиберите по укусу, а на крају додајте сецкани першун. На сваку палачинку ставите издашну количину фила и умотајте палачинке. Сваку палачинку умочите у размућено јаје, а затим у презле, пазећи да буду добро премазане. У дубоком тигању загрејте довољно уља и пржите палачинке са свих страна док не постану златне и хрскаве.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Два врхунска тенисера се умало нису потукла! Хајде изађи испред, па да се побијемо! (ВИДЕО)