НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
Било да их спремате као прилог или самостални ручак или вечеру, ово јело ће вас одушевити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тиквице 2 средње
- Јаја 2
- Брашно 100 г
- Презле 100 г
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- Уље за пржење
Припрема:
Оперите тиквице и исеците их на танке колутове (око 0.5 цм дебљине). Посолите их и оставите да одстоје 10-15 минута како би пустиле воду. Након тога их обришите папирним убрусом. У једној посуди умутите јаја са мало соли и бибера. У другу посуду ставите брашно. У трећу посуду ставите презле.
Уваљајте сваки колут тиквице прво у брашно, затим у јаја, и на крају у презле. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите тиквице са обе стране док не постану златно-смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Поховане тиквице ставите на папирни убрус да упије вишак уља. Послужите топло уз омиљени сос или као прилог.
(superrecepti)
Препоручујемо

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ПОСЛЕ ПИСАЊА О ТРАМПОВОЈ БОЛЕСТИ "Спреман сам да преузмем функцију председника САД"
"АКО СЕ, не дај Боже, догоди нека трагедија, не могу да замислим бољу обуку од оне коју сам добио у последњих 200 дана."
30. 08. 2025. у 15:35
Коментари (0)