НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
Било да их спремате као прилог или самостални ручак или вечеру, ово јело ће вас одушевити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тиквице 2 средње
- Јаја 2
- Брашно 100 г
- Презле 100 г
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- Уље за пржење
Припрема:
Оперите тиквице и исеците их на танке колутове (око 0.5 цм дебљине). Посолите их и оставите да одстоје 10-15 минута како би пустиле воду. Након тога их обришите папирним убрусом. У једној посуди умутите јаја са мало соли и бибера. У другу посуду ставите брашно. У трећу посуду ставите презле.
Уваљајте сваки колут тиквице прво у брашно, затим у јаја, и на крају у презле. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите тиквице са обе стране док не постану златно-смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Поховане тиквице ставите на папирни убрус да упије вишак уља. Послужите топло уз омиљени сос или као прилог.
(superrecepti)
Препоручујемо

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)