ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Јело које сви воле

Новости онлине

01. 04. 2025. у 14:30

Једноставно, здраво и укусно - ове лазање су пример савршено укомпонованих намирница које дају нестваран укус.

ПОСНЕ ЛАЗАЊЕ: Јело које сви воле

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Посне коре за лазање 250 г
  • Парадајз сос 500 г
  • Тиквица 1 већа
  • Шаргарепа 1 већа
  • Пасуљ 1 конзерва
  • Свежи спанаћ 200 г
  • Биљни сир 200 г
  • Бели лук 2 чена
  • Суви оригано 1 кашичица
  • Суви босиљак 1 кашичица
  • Со и бибер по укусу
  • Маслиново уље по потреби

Припрема:

На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан бели лук, додајте изрендане тиквице и шаргарепу. Кратко пропржите док поврће мало не омекша. Додајте оцеђен пасуљ и исецкан спанаћ. Кувајте док спанаћ не омекша. Зачините сувим ориганом, босиљком, сољу и бибером.

Укључите рерну на 200°Ц да се загреје. У тепсију ставите мало парадајз соса на дно, па додајте први слој кора. Преко кора ставите део припремљеног поврћа са пасуљем, па прелијте парадајз сосом. Наставите са ређањем док не потрошите састојке, завршавајући са слојем кора премазаним парадајз сосом.

Ако користите биљни сир, поспите га по врху последњег слоја кора. Покријте тепсију фолијом и ставите у загрејану рерну. Пеците око 25-30 минута. Пред крај печења, скините фолију и вратите у рерну на додатних 5-10 минута да се лазања лепо запече. Извадите лазање из рерне и оставите да се мало охлади пре сечења како би се лакше сервирала.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

„ГОСПОДСКА УЛИЦА” НА ДОРЋОЛУ – БОРИС РЕЖАК И МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПРИРЕДИЛИ СПЕКТАКЛ У ФОНДАЦИЈИ MOZZART