НАМАЗ ОД ШАРГАРЕПЕ СА ЈОГУРТОМ И ОРАСИМА: Када желите брз, укусан и јефтин намаз овај рецепт је идеалан
Овај лаган и освежавајући намаз од шаргарепе спаја богате укусе динстане шаргарепе, кремастог јогурта и хрскавих ораха, док зачини дају додатну дубину укуса. Идеалан је прилог уз месо и вегетаријанска јела или лагани оброк уз тостирани хлеб.

foto: Printscreen/Youtube/Hungry Man Kitchen
Састојци:
- 2 велике шаргарепе (око 400 г)
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 шоља оцеђеног јогурта
- 2 чена белог лука
- 40 г млевених ораха + додатни ораси за украшавање
- 2 кашичице соли
- 1 кашичица туцане љуте паприке
- Свеж першун за декорацију
Припрема:
Ољуштити и крупно изрендати шаргарепу. У тигању загрејати 2 кашике маслиновог уља на средње јакој ватри и додати шаргарепу. Додати 1 кашичицу соли па динстати 6–8 минута док шаргарепа не омекша. Оставити да се охлади.
У чинији сјединити оцеђени јогурт и ситно нарендани или изгњечени бели лук. Додати млевене орахе, преосталу со и охлађену шаргарепу, па све добро промешати. По укусу прилагодити бели лук и со. Пребацити смесу на тањир за сервирање и посути додатним орасима.
У малом тигању загрејати преостале 2 кашике маслиновог уља, додати љуту туцану и мешати 10 секунди, затим склонити са ватре. Прелити зачињено уље преко салате. Украсити сецканим першуном и послужити.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста
14. 03. 2025. у 12:00

ДОМАЋА НУТЕЛА: Крем од чоколаде и лешника, одличан за палачинке и мазање на хлеб
27. 03. 2025. у 11:30

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)