ДОМАЋИ КОЛАГЕН: Припрема је једноставна, а и врло је укусан

Новости онлине

29. 04. 2025. у 11:00

Природни колаген из домаће супе помаже код остеопорозе, подмлађује кожу и штеди новац. Погледајте рецепт који је постао виралан.

ДОМАЋИ КОЛАГЕН: Припрема је једноставна, а и врло је укусан

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 шупља јунећа бутна кост (са мало меса), или пилеће ногице
  • 3 шаргарепе
  • 3 пашканата
  • 1 целер
  • 2 главице лука
  • 2 чена белог лука
  • 2 листа ловора
  • 1 гранчица рузмарина
  • Со и бибер по укусу​

Припрема:

На тиху ватру или у уређај за споро кување (крчко) ставити коску исечену на пола, тако да је срж видљива. Додати воду до врха уређаја. Кувати 10 сати, јер уређај не дозвољава испаравање, па количина воде остаје иста. Након тога, извадити срж из кости, додати поврће и кувати још 4 сата. Процедити течност и сипати у теглице. Поврће се може јести као ручак.​

Како се пије?

Овај бујон, богат природним колагеном, пити свакодневно по 100 мл. Пре конзумације, само га загрејати. Осећај је пријатан, подсећа на супу. Једном недељно припремити ову супу, мењајући врсте меса, јунетину и пилетину у зависности од доступности у месници.​

Домаћи колаген је не само економски повољан, већ и ефикасан за кожу и кости. Његова редовна конзумација може допринети очувању младалачког изгледа и здравља.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

GATES OF OLYMPUS SUPER SCATTER САМО НА SOCCERBET-У