КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса
НАЧИН на који Грци праве пекарски кромпир учиниће га још укуснијим и примамљивијим за јело, а одлично ће се уз свако месо.

Foto: Shutterstock
Састојци:
1 кг кромпира
1,5 кашичица соли
1/2 кашичице млевеног црног бибера
1,5 кашичица сушеног оригана
1/2 кашичице белог лука у праху
60 мл сока од једног лимуна
1 велики лимун
60 мл пилећег бујона
За сервирање:
додатне кришке лимуна
свеж оригано или першун за украшавање
Рецепт за пекарски кромпир на грчки начин:
Како бисте направили кромпир на овај начин, прво загрејте рерну на 160°Ц. Оперите кромпир и осушите га. Пресеците га на пола по дужини, а затим на кришке ширине 2,5 цм.
Распоредите исечени кромпир по посуди за печење димензија 23 x 33 цм. Додајте преостале састојке у посуду за печење и промешајте тако да кромпир буде равномерно прекривен. Равномерно распоредите кромпир по посуди.
Пеците док кромпир не омекша у средини и не постане благо хрскав по ивицама, мешајући га сваких 30 минута. Ово би требало да траје око 1 сат и 15 минута до 1 сат и 30 минута укупно. Сервирајте додатним кришкама лимуна и свежим зачинским биљем. Уживајте!
(Ствар укуса)
Препоручујемо

ИДЕАЛАН ЗА ЉУБИТЕЉЕ ЛЕШНИКА: Карамел тарт, кремасти дезерт који се топи у устима
01. 05. 2025. у 15:36

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)