КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута
Месо очистите од масноће, оперите и добро осушите. Помешајте све зачине, па их натрљајте на месо.
Foto: Profimedia
У врелој масти у тигању пеците месо око два минута са обе стране. Потом га извадите, умотајте у папир за печење натопљен машћу и ставите у плех за печење. У исту маст ставите лук исечен на листове и сипајте пиво, све промешајте па пребаците у плех у коме се већ налази месо за печење.
Пеците у рерни на 180 степени око 60 минута. Десет минута пре него што месо извадите из плеха, скините папир и вратите да добије хрскаву корицу. Пре сечења оставите да одстоји 30 минута и поспите ориганом, а служите уз прилог по жељи и црвено вино.
Потребно је:
- кг свињског врата
- 250 мл тамног пива
- кашичица суве мајчине
- душице
- кашичица
- сувог оригана
- 50 г црвеног лука
- 1/2 кашичице бибера
- со
- 2 кашике маст
Препоручујемо
ПЕЧЕНИ БАКАЛАР СА КРОМПИРОМ: Рецепт за златно печену рибу која се топи у устима
18. 11. 2025. у 17:30
РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Кремаст и лаган - без коришћења јаја
18. 11. 2025. у 15:34
"ТИ СИ КРЕТЕН!" Жестока свађа у студију Хит твита, Бабић ударио на Антонијевића
ЖЕСТОКА свађа избила је вечерас у студију телевизије "Пинк" у емисији Хит Твит где гостују председница Народне Скупштине Србије Ана Брнабић, правник Милан Антонијевић и бизнисмен Бранко Бабић.
16. 11. 2025. у 21:55
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)