КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута
Месо очистите од масноће, оперите и добро осушите. Помешајте све зачине, па их натрљајте на месо.

Foto: Profimedia
У врелој масти у тигању пеците месо око два минута са обе стране. Потом га извадите, умотајте у папир за печење натопљен машћу и ставите у плех за печење. У исту маст ставите лук исечен на листове и сипајте пиво, све промешајте па пребаците у плех у коме се већ налази месо за печење.
Пеците у рерни на 180 степени око 60 минута. Десет минута пре него што месо извадите из плеха, скините папир и вратите да добије хрскаву корицу. Пре сечења оставите да одстоји 30 минута и поспите ориганом, а служите уз прилог по жељи и црвено вино.
Потребно је:
- кг свињског врата
- 250 мл тамног пива
- кашичица суве мајчине
- душице
- кашичица
- сувог оригана
- 50 г црвеног лука
- 1/2 кашичице бибера
- со
- 2 кашике маст

ПРВА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА СТРУЧЊАКА: Ево када ће пасти снег у Србији и каква зима чека Европу
ПРЕМА првим прогнозама европских стручњака са сајта Severe Weather Europe, зиму 2025/2026 обележиће утицај слабе фазе Ла Ниње и вероватно слабији поларни вртлог. Ово значи динамичније кретање атмосферског притиска, што може омогућити хладније дане у Европи, али и у САД и Канади.
13. 08. 2025. у 09:59

ТРАМП У ОГРОМНОМ ПРОБЛЕМУ: Велики пех пред састанак са Путином на Аљасци
ПРЕДСТОЈЕЋИ састанак између председника САД Доналда Трампа и руског председника Владимира Путина у петак на Аљасци долази у време када у америчкој администрацији готово да нема искусних стручњака за Русију, пише Фајненшел тајмс.
13. 08. 2025. у 11:24

КОСТИЋЕВА БРВНАРА НА МОКРОЈ ГОРИ: Као у ловачком дому - како изгледа глумчева викендица у природи (ФОТО)
ГЛУМАЦ Вук Костић велики је љубитељ природе, лова и риболова, па сваки слободан тренутак користи да оде ван града.
13. 08. 2025. у 10:27
Коментари (0)