ПЕЧЕНА АРОМАТИЧНА ЈАГЊЕТИНА: Сочна и укусна као испод сача!

Андријана Нешић

13. 01. 2023. у 12:23

Месо исеците на крупније комаде или цело ставите у одговарајућу тепсију. У чинији или чаши помешајте уље са зачинима и промешајте.

ПЕЧЕНА АРОМАТИЧНА ЈАГЊЕТИНА: Сочна и укусна као испод сача!

Foto: Profimedia

Добијеном смесом премажите месо са свих страна, тако да добро упије. Пиво и бујон сипајте око меса, па тепсију покријте алу-фолијом. Ставите јагњетину да се пече у рерни на 160 степени, око три сата.

Склоните фолију, повећајте температуру на 180 степени, па вратите месо да се допече још 20 минута, све док не ухвати браонкасту корицу. Ако је око меса остала само масноћа, сипајте бујон од поврћа. Послужите јагњетину уз печени кромпир или пиринач.

Потребно је:

  • око 1,5 кг јагњеће плећке, односно бута
  • 330 мл пива
  • кашичица нане
  • кашичица селена
  • со
  • бибер 
  • кашика алеве паприке
  • 3 кашике маслиновог уља
  • кашичица мајчине душице
  • 100 мл бујона

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

БУРА НА ЊУ НЕ УТИЧЕ: Ана Ивановић никад није била овако активна, ево шта је разлог (ФОТО)