СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Андријана Нешић

28. 01. 2023. у 18:58

Припремите маринаду тако што ћете у сецку уситнити и сјединити све састојке, осим вина. Затим додајте вино и промешајте.

СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Foto: Shutterstock

Ставите месо у овал и сипајте преко маринаду (рукама је добро утрљајте у месо). Оставите да преноћи у фрижидеру, али повремено окрећите месо како би било стално у маринади. Ујутру извадите из фрижидера и поново га окрените. Када посуда достигне собну температуру, поклопите је и ставите у претходно загрејану рерну на 220 степени.

Пеците сат до сат и по. На пола печења окрените месо како би се пекло и са друге стране. Пред крај, скините поклопац са овала да се месо пече док не буде хрскаво са горње стране. Када га извадите из рерне, у истом овалу испеците кромпир.

Потребно је:

  • 1,5-2 кг свињског бута (могу и леђа или врат)
  • кашика сенфа
  • до 1 чаше белог вина
  • 1/2 кашичице млевеног ловоровог листа
  • 1-2 чена белог лука
  • 1/2 главица црног лука
  • кашика сирћета
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 дл парадајз соса или кечапа
  • 1/2 кашичице слатке туцане паприке
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице шећера
  • прстохват зачина по избору (рузмарин, бибер, млевени ђумбир, љуте папричице...)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

ГЛАДАН ЈЕ: Мијатовић открио следећу дестинацију Луке Модрића