СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Андријана Нешић

28. 01. 2023. у 18:58

Припремите маринаду тако што ћете у сецку уситнити и сјединити све састојке, осим вина. Затим додајте вино и промешајте.

СВИЊСКИ БУТ У БЕЛОМ ВИНУ: Стари рецепт с југа Србије

Foto: Shutterstock

Ставите месо у овал и сипајте преко маринаду (рукама је добро утрљајте у месо). Оставите да преноћи у фрижидеру, али повремено окрећите месо како би било стално у маринади. Ујутру извадите из фрижидера и поново га окрените. Када посуда достигне собну температуру, поклопите је и ставите у претходно загрејану рерну на 220 степени.

Пеците сат до сат и по. На пола печења окрените месо како би се пекло и са друге стране. Пред крај, скините поклопац са овала да се месо пече док не буде хрскаво са горње стране. Када га извадите из рерне, у истом овалу испеците кромпир.

Потребно је:

  • 1,5-2 кг свињског бута (могу и леђа или врат)
  • кашика сенфа
  • до 1 чаше белог вина
  • 1/2 кашичице млевеног ловоровог листа
  • 1-2 чена белог лука
  • 1/2 главица црног лука
  • кашика сирћета
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 1 дл парадајз соса или кечапа
  • 1/2 кашичице слатке туцане паприке
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице шећера
  • прстохват зачина по избору (рузмарин, бибер, млевени ђумбир, љуте папричице...)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду