ЗИМСКЕ ШПАГЕТИ: Са сиром и бибером - брза вечера
Прокувајте 1,5 л воде, посолите, па шпагете скувајте по упутству са паковања. Оцедите их, али сачувајте 3/4 шоље воде у којој је паста кувана.

Foto: Shutterstock
На ватри, у дубљем тигању, растопите 2 кашике маслаца, додајте бибер и, протресајући посуду, кувајте око минут. Улијте 1/2 шоље сачуване течности, убаците скувану пасту и преостали маслац.
Смањите температуру, па додајте и пармезан или "грана падано" сир. Промешајте, а онда склоните са шпорета и додајте пекорино. Мешајте све док се сир не истопи. Ако вам се учини да је сос густ, улијте и преосталу сачувану воду у којој се тестенина кувала.
Потребно је:
- 600 г шпагета
- 3/4 шоље воде у којој се паста кувала
- со
- 3 кашике маслаца (несланог)
- 1 кашичица крупно млевеног црног бибера
- 3/4 шоље ренданог пармезана или сира "грана падано"
- 1/3 шоље ренданог пекорино (овчјег) сира

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ПОРЕКЛО ИЛИЋА - ПОД ИСТРАГОМ: Унајмљен човек из Љига, умешана и црква "Хоћу да знам ко сам и шта сам"
ФОЛК певач Мирослав Илић недавно је говорио о свом пореклу и открио због чега није желео да се о његовом животу сними филм.
24. 08. 2025. у 11:31
Коментари (0)