ЗИМСКЕ ШПАГЕТИ: Са сиром и бибером - брза вечера
Прокувајте 1,5 л воде, посолите, па шпагете скувајте по упутству са паковања. Оцедите их, али сачувајте 3/4 шоље воде у којој је паста кувана.
На ватри, у дубљем тигању, растопите 2 кашике маслаца, додајте бибер и, протресајући посуду, кувајте око минут. Улијте 1/2 шоље сачуване течности, убаците скувану пасту и преостали маслац.
Смањите температуру, па додајте и пармезан или "грана падано" сир. Промешајте, а онда склоните са шпорета и додајте пекорино. Мешајте све док се сир не истопи. Ако вам се учини да је сос густ, улијте и преосталу сачувану воду у којој се тестенина кувала.
Потребно је:
- 600 г шпагета
- 3/4 шоље воде у којој се паста кувала
- со
- 3 кашике маслаца (несланог)
- 1 кашичица крупно млевеног црног бибера
- 3/4 шоље ренданог пармезана или сира "грана падано"
- 1/3 шоље ренданог пекорино (овчјег) сира
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)