ГУЛАШ СА ПРИЛОГОМ НАШИХ БАКА: Како направити савршене таране - лако и једноставно (ФОТО)

Новости онлине

31. 01. 2023. у 18:27

ОВО ЈЕЛО се може скувати са јунетином или прасетином, срнетином или зечетином, али је неупоредиво укуснија када се једе са тараном

ГУЛАШ СА ПРИЛОГОМ НАШИХ БАКА: Како направити савршене таране - лако и једноставно (ФОТО)

Фото: А. М.

Гулаш је старо јело чија попуалрност никада неће избледети. Може да се прави од готово сваке врсте меса. Поред свежег меса, веома је важан и прилог са којим се служи.

Неке домаћице уз гулаш служе пире од кромпира, а неке куван кромпир. Друге скувају широку тестенину попут тортелина. Треће спремају домаће кнедле. Предлажемо да уз гулаш направите тарану према старом рецепту.

Рецепт за гулаш:

Рецепт је за две особе, уколико кувате за четворо дуплирајте састојке.

Гулаш - састојци:

* 1 свињски филе
* 2 црна лука
* 2 ловорова листа
* 1 шаргарепа
* 1 чен белог лука
* 1 децилитар црног вина
* 1 кашикица алеве
* со, бибер, зачини

Гулаш - припрема:

Црни лук се очисти и исецка, а шаргарепа се очисти и наренда. Црни лук, шаргарепа и ситно исецкан чен белог лука се посоле и побибере, па издинстају.

Фото: А. М.

 

Свињски филе се очисти од жилица и исече на коцке, па убаци у издинстан црни лук. Када месо побели додају се суви зачини према жељи и укусу. Додаје се кашикица алеве паприке, два ловорова листа и чаша црног вина.

Када се месо издинста и гулаш је готов, у шољицу се кашикица измеша кашикица брашна са мало млека. Овим ће се гулаш згуснути, а може да се дода и кашикица кечапа. Нека се крчка још пет минута и гулаш је готов.

Тарана

Ова тестенина се прави изузетно једноставно, а може да се једе уз различите прилоге, па и једноставан сос од парадајза.

Тарана - састојци:

* 1 јаје по особи
* 100 грама брашна по особи
* треница

Тарана - припрема:

Умеси се чврсто тесто од јајета и брашна. На радну површину се поспе брашно, узме јака треница и на најшире рупице се тре тесто. Будите пажљиви уколико треница није довољно оштра.

Фото: А. М.

 

Тарана се скува тек када је гулаш готов. Кува се брзо, па када се тарана појави на површини извади се једна и проба.

У тањир се прво сипа тарана, а одозго гулаш. Уз тарану се не једе кромпир, нити је потребан хлеб.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТАЗЕ КОСМЕТА - ЂАКОВИЦА: Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи... (ВИДЕО)

"СТАЗЕ КОСМЕТА" - ЂАКОВИЦА: "Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи..." (ВИДЕО)

ЕКИПА "Новости" боравила је на Косову и Метохији крајем јануара ове године, где смо забележили ексклузиван документарни материјал. Серијал "Стазе Космета" обухвата седам епизода, које доносе упечатљиве људске приче из Ђаковице, Штрпца, планинских села Брезовице и Шар планине, Велике Хоче, Ораховца, Призрена и села у близини Косовске Митровице.

22. 05. 2025. у 19:00

КО ПРЕУЗИМА САШИН ПОСАО? Откривено шта ће бити са Звездама Гранда

КО ПРЕУЗИМА САШИН ПОСАО? Откривено шта ће бити са "Звездама Гранда"

ХАРМОНИКАШ Микица Гачић у разговору за Информер открио је да ли ће се мењати жири у наредној сезони ''Звезда Гранда'', како се Данијел Јовановић снашао на аудицијама, али и да ли се Сашина удовица меша у посао.

23. 05. 2025. у 10:17

Коментари (0)

СТАЗЕ КОСМЕТА - ЂАКОВИЦА: Ко срцем мрзи тај је у затвору, ми смо на слободи... (ВИДЕО)