ГУЛАШ СА ПРИЛОГОМ НАШИХ БАКА: Како направити савршене таране - лако и једноставно (ФОТО)
ОВО ЈЕЛО се може скувати са јунетином или прасетином, срнетином или зечетином, али је неупоредиво укуснија када се једе са тараном

Фото: А. М.
Гулаш је старо јело чија попуалрност никада неће избледети. Може да се прави од готово сваке врсте меса. Поред свежег меса, веома је важан и прилог са којим се служи.
Неке домаћице уз гулаш служе пире од кромпира, а неке куван кромпир. Друге скувају широку тестенину попут тортелина. Треће спремају домаће кнедле. Предлажемо да уз гулаш направите тарану према старом рецепту.
Рецепт за гулаш:
Рецепт је за две особе, уколико кувате за четворо дуплирајте састојке.
Гулаш - састојци:
* 1 свињски филе
* 2 црна лука
* 2 ловорова листа
* 1 шаргарепа
* 1 чен белог лука
* 1 децилитар црног вина
* 1 кашикица алеве
* со, бибер, зачини
Гулаш - припрема:
Црни лук се очисти и исецка, а шаргарепа се очисти и наренда. Црни лук, шаргарепа и ситно исецкан чен белог лука се посоле и побибере, па издинстају.

Фото: А. М.
Свињски филе се очисти од жилица и исече на коцке, па убаци у издинстан црни лук. Када месо побели додају се суви зачини према жељи и укусу. Додаје се кашикица алеве паприке, два ловорова листа и чаша црног вина.
Када се месо издинста и гулаш је готов, у шољицу се кашикица измеша кашикица брашна са мало млека. Овим ће се гулаш згуснути, а може да се дода и кашикица кечапа. Нека се крчка још пет минута и гулаш је готов.
Тарана
Ова тестенина се прави изузетно једноставно, а може да се једе уз различите прилоге, па и једноставан сос од парадајза.
Тарана - састојци:
* 1 јаје по особи
* 100 грама брашна по особи
* треница
Тарана - припрема:
Умеси се чврсто тесто од јајета и брашна. На радну површину се поспе брашно, узме јака треница и на најшире рупице се тре тесто. Будите пажљиви уколико треница није довољно оштра.

Фото: А. М.
Тарана се скува тек када је гулаш готов. Кува се брзо, па када се тарана појави на површини извади се једна и проба.
У тањир се прво сипа тарана, а одозго гулаш. Уз тарану се не једе кромпир, нити је потребан хлеб.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53

РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ, ПОЈАЧАЛИ УДАРЕ НА УКРАЈИНУ Зеленски: Америка и Европа морају да зауставе Путина
РУСИЈА је током ноћи 5. октобра извела још један свеобухватан напад на Украјину, у којем је, према званичним подацима, погинуло најмање пет особа, а најмање 18 је рањено.
05. 10. 2025. у 15:00

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)