ТАЈЛАНД НА ТАЊИРУ: Ананас пуњен пиринчем и пилетином за 20 минута (ФОТО)
ПИРИНАЧ је "досадно" јело само оним људима који никада не експериментишу. Пробајте да у кухињу унесете тајландски укус!
Тајландска кухиња је прилично љута, али овај рецепт за ананас са пиринчем и белим месом је прилагођен нашем укусу. Састојци се могу променити, па ко не воли грашак може да га замени кукурузом.
Састојци за ананас са пиринчем
- 1 ананас
- мали црни лук
- пола белог меса
- шољица пиринча
- кашика сувог грожђа
- шољица грашка
- шака индијског ораха (или кикирикија)
Припрема:
Један ананас је довољан за две особе. Ананас се пресече на пола и издуби. Средњи део се баци, јер је дрвенаст, а остало "месо" ананаса се исече на коцкице. Суво грожђе се полије са мало воде (или рума) да омекша. Пиринач се скува и за то време се припреми остатак надева.
Бело месо се исече на коцкице и пропржи док не порумени, па извади из тигања. Најбоље је пржити у воку или дубљем тигању. Убаци се ситно исецкан црни лук са грашком и индијски орах. Дода се исецкан ананас и пропржи, а чим добије боју - готов је. Умеша се и суво грожђе, па испржена пилетина. Све се добро посоли и побибери према укусу.
Када се пиринач скува и оцеди убаци се у тигањ и добро помеша са надевом. Ананас се затим напуни кашиком и ручак је готов!
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (1)