РУЧАК КОЈИ ВОЛЕ СВИ: Како се спрема чувена карађорђева шницла?

КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА је увек сигуран избор за ручак

РУЧАК КОЈИ ВОЛЕ СВИ: Како се спрема чувена карађорђева шницла?

Фото: приватна архвиа

Састојци за карађорђеву шницлу:

  • 150 г качкаваља
  • 150 г сувог меса
  • 150 г кајмака
  • 150 г качкаваља
  • 150 г брашна
  • 150 г презли
  • зачин за месо
  • со
  • 3 јаја
  • уље

Припрема:

Месо исећи на шницле, па танко излупати. Сваку излупану шницлу намазати кајмаком, ставити неколико листова сувог меса или шункарице затим качкаваља. Потом савити ивице и уроловати.

Уваљати у брашно, па у умућена јаја и у презле, па поново у јаја и презле. Поступак наставите све док се не потроше шницле.

Пржити у дубоком уљу. Служити уз куглу сира... Уживајте!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (1)

ОВО ЈЕ ПРЕВИШЕ: Анћелоти критикује нови формат Лиге шампиона