СПРЕМИТЕ ПЕЉМЕНЕ: Традиционално јело без ког је Русима живот незамислив (ФОТО)
ПЕЉМЕНИ су традиционално руско јело, које зна да спрема апсолутно свака домаћица
Пељмена можете да направите више него што је потребно за ручак и да их замрзнете. Тесто се прави на исти начин као и за че бурек.
ПЕЉМЕНИ - састојци:
100 грама млевеног меса
главица црног лука
со, бибер
јаје
100 грама брашна
100 милилитара млека
уље
зачини по укусу
сос по укусу
ПЕЉМЕНИ - припрема:
Прво се умеси тесто од једног јајета, 100 милилитара млека и 100 грама брашна. То је количина довољна за једну особу. Тесто се умеси, формира у лопту, покрије и пусти да се "одмори".
Руси пељмене пуне живим месом, помешаним само са мало црног лука. Међутим, фил је неупоредиво укуснији када је претходно пропржен. Очисти се и исецка црни лук, пропржи да добије стакласту боју, па се дода млевено месо. Месо се зачини и динста, док не промени боју. Поклопи се, и склони са рингле да се мало охлади.
Тесто се развије оклагијом. Онда се узме чаша, и њоме се праве кругови. Тесто покријте крпом док то радите, да се не би осушило. Када направите кругове, у сваку кашикицом сипајте динстано млевено месо.
Пељмени се кувају брзо: чим вода прокува, убаце се и када испливају на површину - готови су. Пељмени се у Русији једу без икаквог соса и евентуално се кашиком сипа павлака. Ми смо навикли на парадајз сос и са њиме се одлично слажу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)