РЕЦЕПТ ЗА РОЛОВАНУ ПРАСЕТИНУ: Прави гурмански ручак

РОЛОВАНА ПРАСЕТИНА је укусна када је топла, али је дивна и као хладна

РЕЦЕПТ ЗА РОЛОВАНУ ПРАСЕТИНУ: Прави гурмански ручак

Foto: Shutterstock

Ово је савршен рецепт за запослене домаћице које, када испеку месо, могу да га служе уз други прилог наредних неколико дана.

Састојци:

  • роловано свињско месо (један већи комад)
  • 30 мл маслиновог уља
  • кашика млевене паприке
  • чен белог лука
  • кашика меда
  • кашичица мајчине душице
  • со, бибер
  • шоља црног вина

Припрема:

Направите маринаду за роловано месо, тако што ћете у чинији помешате све зачине, додајте маслиново уље, уситњен бели лук, ставите мед и промешајте. Припремљеном маринадом добро утрљајте месо са свих страна, чак и испод мреже којом је причвршћено. Ставите у фрижидер да одстоји око два сата, а пре печења месо треба да одстоји 30 минута на собној температури. Затим га пребаците у тепсију, сипајте црно вино и покријте алу-фолијом.

Пеците у загрејаној рерни на 160 степени, око два сата. Затим скините фолију, па пеците још 10 минута на јачој температури, док месо не добије златну корицу. Пре сервирања скините мрежу и исеците на парчиће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)

ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.

12. 07. 2025. у 21:32

Коментари (0)

ЗА КРАЈ, СПЕКТАКЛ: ПСЖ и Челси у бици за светску круну!