РЕЦЕПТ ЗА РОЛОВАНУ ПРАСЕТИНУ: Прави гурмански ручак
РОЛОВАНА ПРАСЕТИНА је укусна када је топла, али је дивна и као хладна

Foto: Shutterstock
Ово је савршен рецепт за запослене домаћице које, када испеку месо, могу да га служе уз други прилог наредних неколико дана.
Састојци:
- роловано свињско месо (један већи комад)
- 30 мл маслиновог уља
- кашика млевене паприке
- чен белог лука
- кашика меда
- кашичица мајчине душице
- со, бибер
- шоља црног вина
Припрема:
Направите маринаду за роловано месо, тако што ћете у чинији помешате све зачине, додајте маслиново уље, уситњен бели лук, ставите мед и промешајте. Припремљеном маринадом добро утрљајте месо са свих страна, чак и испод мреже којом је причвршћено. Ставите у фрижидер да одстоји око два сата, а пре печења месо треба да одстоји 30 минута на собној температури. Затим га пребаците у тепсију, сипајте црно вино и покријте алу-фолијом.
Пеците у загрејаној рерни на 160 степени, око два сата. Затим скините фолију, па пеците још 10 минута на јачој температури, док месо не добије златну корицу. Пре сервирања скините мрежу и исеците на парчиће.
Препоручујемо

ВИШЕ ОД 200 ДЕЦЕ ОТРОВАНО У ШКОЛИ, А ОНДА СЕ ПОЈАВИО СНИМАК ИЗ КУХИЊЕ: Камера открила све, ухапшено осам особа (ВИДЕО)
ВИШЕ од 200 деце у једној школи у Кини има повишен ниво олова у крви након што је у њихову храну додаван отровни пигмент – наводно како би изгледала примамљивије.
12. 07. 2025. у 21:32

ОТКРИВЕН УЗРОК ПАДА БОИНГА СА 260 ПУТНИКА: Аудио снимак пилота из кокпита само продубљује мистерију
ИСТРАЖИТЕЉИ су открили узнемирујуће детаље у оквиру прелиминарне истраге пада авиона компаније Air India, на лету 171, у којем је у јуну страдало 260 особа.
12. 07. 2025. у 15:36

СЛАВИМО ПЕТРОВДАН: Шта се данас не ради и шта треба умесити
СРПСКА православна црква и њени верници данас прослављају Петровдан, празник који је посвећен светим апостолима Петру и Павлу.
12. 07. 2025. у 07:34
Коментари (0)