МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!

Novosti online

24. 05. 2023. у 19:00

ДА ли постоји човек који не воли крилца? Пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!

МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!

Foto: Shutterstock

КРИЛЦА се у рерни пеку два пута по 20 минута, а уз припрему јело је готово за сат времена.

МЕДЕНА КРИЛЦА - потребно је:

15 пилећих крилаца

МЕДЕНА КРИЛЦА - за маринаду:

кашика сенфа

2 кашике маслиновог уља
кашика меда
кашичица слатке црвене млевене паприке
1/2 кашичице љуте млевене црвене паприке
кашика винског сирћета
2 чена белог лука
2 кашике соја соса
сок од пола лимуна
мало соли
бибер

МЕДЕНА КРИЛЦА - припрема:

Помешајте наведене састојке и направите маринаду. У то ставите крилца да одстоје најмање неколико сати, а идеално би било да преноће у маринади. Затим их поређајте у посуду прекривену пек-папиром и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута. Потом их премажите преосталом маринадом и пеците још 20 минута другу страну, да лепо порумене.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НИКАДА ЈЕ НЕЋУ ЗАБОРАВИТИ: Певач доживео велику трагедију - бивша девојка му је преминула на његовом наступу