МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!

Novosti online

24. 05. 2023. у 19:00

ДА ли постоји човек који не воли крилца? Пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!

МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!

Foto: Shutterstock

КРИЛЦА се у рерни пеку два пута по 20 минута, а уз припрему јело је готово за сат времена.

МЕДЕНА КРИЛЦА - потребно је:

15 пилећих крилаца

МЕДЕНА КРИЛЦА - за маринаду:

кашика сенфа
2 кашике маслиновог уља
кашика меда
кашичица слатке црвене млевене паприке
1/2 кашичице љуте млевене црвене паприке
кашика винског сирћета
2 чена белог лука
2 кашике соја соса
сок од пола лимуна
мало соли
бибер

МЕДЕНА КРИЛЦА - припрема:

Помешајте наведене састојке и направите маринаду. У то ставите крилца да одстоје најмање неколико сати, а идеално би било да преноће у маринади. Затим их поређајте у посуду прекривену пек-папиром и пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута. Потом их премажите преосталом маринадом и пеците још 20 минута другу страну, да лепо порумене.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све

БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све

НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.

15. 12. 2024. у 12:00

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“