ПЕЧУРКЕ ПУЊЕНЕ ОРАСИМА И КРЕМ СИРОМ: Брзо и лако до оброка нешто другачијег укуса (ВИДЕО)
БРЗО и лако спремите укусан оброк
Када вам је потребно брзинско, а укусно јело, онда су пуњене печурке право решење. Њих можете да пуните разним надевима, а наш предлог је овај са крем сиром, пармезаном и орасима. Пуњене печурке су баш једноставне, а састојци углавном нису скупи. Могу да се једу за доручак, ручак, вечеру или као славско предјело. Уживајте!
ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ - састојци:
20 печурака
2 кашике путера
2 чена белог лука
1/2 црног лука
1/2 кашичице соли
1/4 кашичице бибера
110 г крем сира
1/3 шоље пармезана
1/3 шоље сецканих ораха
1/4 шоље ситно сецканог свежег першуна
ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ - припрема:
Једну кашику пармезана и једну кашику ораха оставите са стране. Печурке очистите и уклоните петељке. Петељке ситно исецкајте, па испржитеу тигању у којем сте истопили путер. Затим додајте млевени бели лук, посолите и побиберите, па оставите још пар минута. Склоните са шпорета. У другој посуди помешајте крем сир, пармезан, сецкани першун и орахе. Добро сједините, па напуните печурке и ређајте у науљену тепсију. Поспите сецканим орасима и пармезаном, па пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 20-25 минута. Готове печурке украсите першуном.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!
24. 05. 2023. у 19:00
ЗА НАЈУКУСНИЈУ ПИЛЕТИНУ: Направите маринаду од 3 једноставна састојка
14. 05. 2023. у 20:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)