НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром

Novosti online

14. 06. 2023. у 17:11

ПАСТА је најбољи пријатељ сваке домаћице у току радне недеље, јер је брз и једноставан ручак фантастичног укуса

НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром

Foto: Shutterstock

МАКАРОНЕ СА СИРОМ - састојци: 

пола паковања тестенине (за двоје)

100 гр фета сира
1/2 шоље грчког јогурта
2-3 кашике крем сира
по кашичица: нане, оригана, першуна (опционо)
маслиново уље, со, бибер
1 већи исецкан црни лук
1 исецкана љута паприка
1/4 шоље сецканих маслина (опционо)

МАКАРОНЕ СА СИРОМ - припрема: 

1) Угрејте рерну на 180 степени.

2) Скувајте пасту према упутствима са паковања.

3) На тигању пропржите лук и паприку на маслиновом уљу, док не омекша. Додајте нану, оригано, першун, маслине и пропржите још 1-2 мин.

4) У чинији умешајте фету са јогуртом и крем сиром док не постане кремасто. Додајте мало бибера.

5) Кад тестенина прокува, оцедите је и вратите у лонац, па додајте кувано поврће и остатак маслиновог уља. Додајте сос од сира и добро промешајте. По врху можете посути малу количину сувог сира као што је пармезан.

6) Сипајте у тепсију и пеците у рерни око 20 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?