НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром

14. 06. 2023. у 17:11

ПАСТА је најбољи пријатељ сваке домаћице у току радне недеље, јер је брз и једноставан ручак фантастичног укуса

НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром

Foto: Shutterstock

МАКАРОНЕ СА СИРОМ - састојци: 

пола паковања тестенине (за двоје)

100 гр фета сира
1/2 шоље грчког јогурта
2-3 кашике крем сира
по кашичица: нане, оригана, першуна (опционо)
маслиново уље, со, бибер
1 већи исецкан црни лук
1 исецкана љута паприка
1/4 шоље сецканих маслина (опционо)

МАКАРОНЕ СА СИРОМ - припрема: 

1) Угрејте рерну на 180 степени.

2) Скувајте пасту према упутствима са паковања.

3) На тигању пропржите лук и паприку на маслиновом уљу, док не омекша. Додајте нану, оригано, першун, маслине и пропржите још 1-2 мин.

4) У чинији умешајте фету са јогуртом и крем сиром док не постане кремасто. Додајте мало бибера.

5) Кад тестенина прокува, оцедите је и вратите у лонац, па додајте кувано поврће и остатак маслиновог уља. Додајте сос од сира и добро промешајте. По врху можете посути малу количину сувог сира као што је пармезан.

6) Сипајте у тепсију и пеците у рерни око 20 минута.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

МОЖЕШ ЛИ ДА ПОНОВИШ ТО ШТО СИ РЕКАО? Гвардиола остао у шоку кад је чуо за Халанда