НАЈБРЖИ и најукуснији ручак кад немате времена: запечене макароне са сиром
ПАСТА је најбољи пријатељ сваке домаћице у току радне недеље, јер је брз и једноставан ручак фантастичног укуса

Foto: Shutterstock
МАКАРОНЕ СА СИРОМ - састојци:
пола паковања тестенине (за двоје)
1/2 шоље грчког јогурта
2-3 кашике крем сира
по кашичица: нане, оригана, першуна (опционо)
маслиново уље, со, бибер
1 већи исецкан црни лук
1 исецкана љута паприка
1/4 шоље сецканих маслина (опционо)
МАКАРОНЕ СА СИРОМ - припрема:
1) Угрејте рерну на 180 степени.
2) Скувајте пасту према упутствима са паковања.
3) На тигању пропржите лук и паприку на маслиновом уљу, док не омекша. Додајте нану, оригано, першун, маслине и пропржите још 1-2 мин.
4) У чинији умешајте фету са јогуртом и крем сиром док не постане кремасто. Додајте мало бибера.
5) Кад тестенина прокува, оцедите је и вратите у лонац, па додајте кувано поврће и остатак маслиновог уља. Додајте сос од сира и добро промешајте. По врху можете посути малу количину сувог сира као што је пармезан.
6) Сипајте у тепсију и пеците у рерни око 20 минута.
Препоручујемо

ПРЕДЛОГ за здраву и укусну ужину : Спремите домаћу паштету од шампињона и лука
08. 06. 2023. у 17:38

МЕДЕНА КРИЛЦА ИЗ РЕРНЕ: Прсте да полижете - пробајте нови рецепт и бићете одушевљени!
24. 05. 2023. у 19:00

ЧЕТИРИ ЗЕМЉЕ ЕУ ОДБИЛЕ ТРАМПОВ ПЛАН: Неће да купују америчко оружје за Украјину!
ЧЕТИРИ европске земље одбиле су да учествују у пројекту председника САД Доналда Трампа о куповини америчког оружја за Украјину.
16. 07. 2025. у 14:12

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију
БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.
16. 07. 2025. у 14:33

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)