УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лаган рецепт идеалан за летњи оброк

Новости онлајн

03. 08. 2023. у 22:45

ТИКВИЦЕ су доступне током целе године, те је штета не искористити их за спремање овог интересантног јела. Нискокалоричне су вредности, препуне Ц витамина, калијума, фосфора и селена. Данас вам доносимо један рецепт из бакине кухиње - уштипци од тиквица!

УШТИПЦИ ОД ТИКВИЦА: Лаган рецепт идеалан за летњи оброк

Фото: Пекселс

Заситни а ипак лаки за стомак, уштипци од тиквица су одличан избор! Лагани и ваздушасти, идеални су за доручак или ручак.

Састојци: 

1 средња тиквица
2 јајета
око 20 кашика брашна
мало прашка за пециво
со
2 кашике киселе павлаке

Припрема:

Тиквицу изрендајте и посолите. Након десетак минута добро оцедите вишак воде. Умутите јаја и брашно и киселу павлаку. Додајте тиквице и прашак за пециво.

Фото: Пекселс

Тесто треба да је гушће него за палачинке. Загрејати уље и кашиком вадити тесто и сипати у врело уље.

Уколико припремате храну са мање уља, овако припремљену смесу можете испећи и у рерни на пек папиру. 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба Ер Србији, а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било

ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.

14. 01. 2025. у 11:38

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАТЕЧЕНА: Убијен Владимир Фешченко и то у згради Министарства одбране