РЕЦЕПТ ЗА ЛАЗАЊЕ ИЗ БАКИНЕ КУХИЊЕ: Преукусно јело, идеално за вечеру, доручак или ужину
Данас вам из бакине кухиње представљамо рецепт за најбољу лазању коју ћете пробати.
Потребно је за сос:
- листови готових лазања лазања
- 20 мл уља
- 3 чена белог лука
- 2 кашике брашна
- 400 мл млека
- суви зачин
- мл бибер
За надев:
- 150 гр сира
- 1 јаје
- 100 гр качкаваља
- мало спанаћа /4 брикета смрзнутог/
Припрема:
На уљу испржити брашно са сецканим белим луком, додати млеко па мешати да се добије ређи сос. Додати зачин или со, мл бибер. Листови лазање скувати у води коју сте посолили и додали мало уља (кувати око 5 минута.) Сир измешати, додати јаје и одмрзнут спанаћ па све изједначити. На дно ђувеча ставити пола ренданог качкаваља па ређати прво листове лазања, одозго сос, па 2 кашике сира. Преко опет лист па сос. Завршити са листом качкаваља и преливом соса и одозго ставити други део ренданог качкаваља.
Печи на 220 степени Ц око 30 минута. Врхунско јело. Можете га кад се прохлади изврнути на тањир и исећи, а може се исећи још непечено па пећи. Ја нисам секла већ кад се испекло. Јако добро пробајте.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИЗРЕНДАЈТЕ 1 ТИКВИЦУ И 2 КРОМПИРА: Доручак који има све потребне витамине и минерале
12. 08. 2023. у 11:00
САВРШЕН, А ЈЕФТИН ДОРУЧАК ИЗГЛЕДА ОВАКО: Једноставни, брзи и врло укусни уштипци
12. 08. 2023. у 07:00
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)