НАЈУКУСНИЈИ ДОРУЧАК ОД САМО НЕКОЛИКО САСТОЈАКА: Топи се у устима, а спрема се веома једноставно
Доносимо вам рецепт за најукуснији доручак од само неколико састојака које већ имате у кући.
Састојци:
- 5 јаја
- 1 кашичица соли
- 400 мл млека ( 2 чаше)
- 1 кашика отопљеног маслаца
- 190 г брашна
Фил:
- 2 кашике сира
- 2 кашике павлаке
- мало соли
- чајна или шунка
Припрема:
У посуду разбити јаја, па додати со и добро промешати. Додати млеко и такође мешати, а затим у смесу додати брашно уз постепен мешање. Смесу је потребно добро измешати, да не би остале грудвице. Додати отопљени маслац и мешати. Смесу излити у плех обложен пек папиром, па ставити да се пече на 180 степени, а кад се испече оставити да се охлади.
За фил:
Помешати сир, павлаку и со и добро сјединити. Окренути тесто на другу страну и премазати га филом, а затим додати ситно сецкану шунку или чајну. Уролати га у ролат. Исећи и служити.
(Стил Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РУСИ СЕ КУНУ У ОВАЈ РЕЦЕПТ: Најбољи уштипци од 4 састојака - готови за 15 минута
08. 08. 2023. у 17:09
ЕКСПЛОЗИЈЕ ATACMS РАКЕТА ОДЈЕКУЈУ РУСИЈОМ: Украјински дронови запалили фабрике, блокирали летове (ВИДЕО)
У НАПАДУ украјинских дронова на Русију током ноћи запалио се резервоар за гас у Казању у Републици Татарстан и дошло је до проблема у водоснабдевању у граду Енгелс у Саратовској области, а није било повређених, саопштили су званичници.
14. 01. 2025. у 09:17
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)