ОВАКО ГРЦИ СПРЕМАЈУ МУСАКУ ОД ПАТЛИЏАНА: Сочна, пуна фила, а тако кремаста - нико јој не може одолети (ВИДЕО)
НАЈСОЧНИЈА и најбоља је грчка мусака са патлиџаном - кремастије нешто нисте одавно пробали!

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kuhinja Valentina Mašković
Наш данашњи предлог за ручак је грчка мусака.
Потребно је:
- 4 патлиџана
- посољене испећи у загрејаној рерни на 200°C/20мин.
За фил:
- 2-3 главице црног лука
- 1 папричица
- 1 паприка
- 1 шаргарепа
- 500 г млевеног меса
- 400 г парадајза
- со, суви зачин, бибер, оригано
За бешамел сос:
- 50 г путера или 50 мл маслиновог уља
- 2 кашике брашна
- 500 мл млека
- со, бибер или 1/2 кашичице цимета, уље.
Припрема: Патлиџан очистите и исеците на колутове, па га посољеног 20 минута пеците у загрејаној рерни на 200 степени.
Направите фил тако што ћете пропржити црни лук, шаргарепу, парадајз, млевено месо, паприку и папричицу и зачине.
Док се фил динста у тигању, направите у шерпици бешамел сос тако што ћете у загрејаној масноћи пропржити две кашике брашна док не потамни, а онда постепено мутећи доливајте млеко. Додајте со и бибер, а може и мало цимета.
Сложите мусаку у ватросталну чинију, залијте је бешамелом и пеците у рерни још пола сата.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СКАНДАЛ У СКОПЉУ ДОК ЗЕМЉА ПЛАЧЕ ЗА 60 МРТВИХ: "Срамота и бесчашће, ово нисам дозволио, нити ћу икада дозволити" (ВИДЕО)
ДИРЕКТОР Спортског центра „Борис Трајковски“ у Скопљу објавио је снимак испред сале, где је, према његовим речима, одржан дрифт догађај са 300 возила, иако је организатор пријавио да је у питању снимање спота. Том приликом, дошло је до десетак судара и причињена је штета.
17. 03. 2025. у 07:57

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)