ТУРЛИ ТАВА: Старо турско јело које се спрема у тигању - оброк пун меса и разног поврћа, савршено

15. 09. 2023. у 13:12

Турска кухиња је веома блиска нашој, а ово јело је савршена идеја за ручак за данас.

ТУРЛИ ТАВА: Старо турско јело које се спрема у тигању - оброк пун меса и разног поврћа, савршено

Foto: Jutjub/Printskrin/ Cooking Time

Састојци:

  • 3 кромпира
  • 400 грама јагњетине
  • 1 паковање печурака
  • 2 парадајза (исецканих на коцкице)
  • 3 паприке (исецкане на коцкице)
  • 1 лук (исецкан)
  • 1 чинијица чедар сира
  • 1 кашика парадајз пасте
  • маслиново уље
  • со, бибер, тимијан, ким, по укусу

Упутство:

У великом тигању загрејте маслиново уље, онда додајте кромпир исечен на коцкице. Пржите га док добијете златну боју. Извадите и оставите са стране.

У други тигањ додајте јагњеће месо, па га пржите док порумени са свих страна. Додајте сецкан црни лук, а онда и парадајз и парадајз пасту и паприке. Затим додајте зачине у тигањ са месом, а потом и печурке. Када се месо и поврће укрчкају, додајте пржен кромпир, а онда и сир. Поспите першуном и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

Игнорисање пушачког кашља може бити ризично – сазнајте зашто