ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
БОРАНИЈА је идеалан ручак уколико желите да скинете вишак килограма, јер је здрава, а осим тога и те како укусна.

Фото: Принтскрин/Jelajelena Petrovic
Иако постоје и они којима и није баш омиљено јело, пронашли смо неодољив рецепт - нико му још није нашао замерке! Обавезно испробајте!
Састојци
1 кг бораније
500 г свињског меса бут/плећка/врат
2 комада шаргарепе
2 главице црног лука
2 чена белог лука
3 кашике уља
2 кашичице алеве паприке
4 гранчице першуна
2 кашике брашна
со, бибер, туцана паприка по укусу
Припрема:
Месо исеците на коцке, шаргарепу на колутове, лук на коцкице. Ставите у шерпу, додајте уље, со и бибер. Промешајте и пропржите пар минута, налијте воду и оставите да месо омекша. С времена на време погледајте да се вода није укувала, уколико јесте, сипајте још воде да вам не би загорело.
Док се месо динста, боранију очистите, исеците и оперите. Када је месо лепо омекшало, у шерпу додајте и боранију. Налијте водом и оставите да се кува. Ако се дуже кува (зависи каква је боранија), доливајте воде.

Фото Shutterstock
Када је боранија лепо омекшала, размутите 200 мл воде са две кашике брашна и једном кашичицом алеве паприке, сипајте преко бораније, мало промешајте и кувајте још пар минута.
Пробајте, уколико вам није довољно слано, љуто... досолите, додајте туцане паприке и сецкан першун. Пријатно!
(Курир)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)