РУЧАК ОД ПОНЕДЕЉКА ДО ПЕТКА: Пет старих јела на кашику која треба да једете барем једном недељно
СТАРА, традиционална јела су омиљена већини нас, а осим тога изузетно су здрава и праве се лако.

Фото: Free Images Pixabay
Предлог овонедељног јеловника су традиционална јела на кашику која греју душу током првих јесењих дана:

Фото: Принтскрин Јутјуб/Кувајмо лако
ПОНЕДЕЉАК: Кромпир паприкаш
Потребно је:
1 главица црног лука
2 пилећа батака
1 шаргарепа
500 грама кромпира
1 паприка
1 парадајз
со и бибер
сува зачинска паприка, веза свежег першуна.
Припрема:
Издинстајте лук, паприку, парадајз и рендану шаргарепу. Додајте месо и налијте водом. Додајте кромпир и зачине и кувајте док се све лепо "упихтија". Додајте свеж першун и склоните са рингле.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Сташина кухиња
УТОРАК: Босански лонац
Потребно је:
1 кг меса
1 кг свежег купуса
1/2 кг кромпира
250 г разне зелени
150 г зрелог парадајза
150 г црног лука
100 г суве сланине
20 г белог лука
5-6 зрна бибера
2 паприке
1 кашичица суве зачинске паприке
першунов и целеров лист
со
Припрема:
Продинстајте лук, шаргарепу, пашканат, парадајз и сланину. Додајте месо и зачине. Затим посложите кромпир и купус, и налијте водом. Кувајте добра два сата док се све лепо не раскува.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Moja mala kuhinja
СРЕДА - Пасуљ
Потребно је:
2 главице црног лука
2 шаргарепе
2 пашканата
500 грама пасуља
со и бибер, зачинска црвена паприка.
Припрема:
Посни пасуљ направите тако што ћете на уљу продинстати рендану шаргарепу и пашканат и црни лук. Додајте опран пасуљ и налијте са водом. Кувајте око сат и по, додајте зачине и бели лук и склоните са рингле.

Фото: Принтскрин/Jelajelena Petrovic
ЧЕТВРТАК - Боранија
Потребно је:
1 галвица црног лука
1 паковање зелени за супу
500 грама младе бораније
350 грама пилетине
100 сланинице
Припрема:
Боранију очистите и откувајте. У дубљој шерпи продинстајте лук и зелен, а онда додајте месо и динстајте. Додајте боранију и налијте воду. Додајте зачине по жељи и свеж першун. Све кувајте око сат времена.

Фото: Принтскрин Јутјуб/SOS Kitchen
ПЕТАК - Пуњене паприке
Потребно је:
500 грама млевеног меса
1 главица црног лука
100 грама пиринча
2 рендане шаргарепе
зачини по жељи
10 већих паприка
500 мл
Припрема:
Паприке очистите од петељки и семенки и оперите их. У дубљој чинији прво упржите месо и сецкан лук, па додајте рендану шаргарепу, опран пиринач, со, бибер, куркуму, и свеж першун. Све измешајте и напуните смесом паприке. Паприке поређајте у лонац, налијте са парадајз соком и мало воде и кувајте око 45 минута.
Препоручујемо

ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
05. 10. 2023. у 12:00

ДУГОРОЧНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ДО КРАЈА АВГУСТА: Тек нас чека пакао и температурни рекорди - лето се не предаје
НАЈНОВИЈА временска прогноза евопских стручњака за август показује прохладнији почетак месеца у централним деловима Европе, али се већ наговештава повратак суптропског гребена и новог таласа врелог времена. Услед присуства ниског притиска на северу континента, стварају се услови за нови топлотни талас који ће погодити већи део Европе, пише Severe Weather Europe.
04. 08. 2025. у 20:19

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

3О ЛЕТА ОД "ОЛУЈЕ" - РУДАН ОШТРО О ХРВАТИМА: "Колико је Срба плутало у бунарима јер се нису укрцали у тракторе..."
ВЕДРАНА Рудан је коментарисала политичку и друштвену климу у Хрватској.
03. 08. 2025. у 16:23
Коментари (0)