РУЧАК ЗА ДАНАС: Кафанска телећа чорбица, кремаста и пуна витамина и минерала - за опоравак целог тела
КАД почне хладно време, најбоље решење за ручак је чорба, која ће да окрепи и загреје тело.

Фото: Јутјуб принтскрин
А најукуснија је она телећа, кафанска, која је савршено кремаста и пуна витамина и минерала.
Састојци:
500 грама телећег меса од бута или врата Foto: Jutjub/Printskrin/Маrina"s Kitchen
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа
Припрема:
Црни лук ситно исецкајте, па издинстајте на уљу. Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена.
Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око два литра воде. Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата.
Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном. По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)