РУЧАК ЗА ДАНАС: Кафанска телећа чорбица, кремаста и пуна витамина и минерала - за опоравак целог тела
КАД почне хладно време, најбоље решење за ручак је чорба, која ће да окрепи и загреје тело.

Фото: Јутјуб принтскрин
А најукуснија је она телећа, кафанска, која је савршено кремаста и пуна витамина и минерала.
Састојци:
500 грама телећег меса од бута или врата Foto: Jutjub/Printskrin/Маrina"s Kitchen
1 главица црног лука
1 веза зелени (2 шаргарепе, пашканат, першун)
1 корен целера
2 кромпира
1 дл уља
2 кашике брашна
2 дл киселе павлаке
1 жуманце
со
бибер
лорбер
мало першуновог листа
Припрема:
Црни лук ситно исецкајте, па издинстајте на уљу. Додајте месо исечено на коцкице (и кости, ако има), налијте водом да огрезне и динстајте на тихој ватри око сат времена.
Додајте поврће исецкано на коцкице, посолите, побиберите, те налијте око два литра воде. Направите и запршку од две кашике брашна, па све заједно кувати још око пола сата.
Пред сервирање у готову чорбу умешајте павлаку са умућеним жуманцетом и поспите ситно сецканим першуном. По жељи, телећа чорба се може закиселити сирћетом или лимуновим соком.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ЦЕЦА У АРКАНОВОМ РОДНОМ МЕСТУ: Обузеле је нарочите емоције
ПЕВАЧИЦА Цеца Ражнатовић, синоћ, 15. марта, приредила је спектакуларан концерт пред пуном халом у Брежицама, у Словенији.
16. 03. 2025. у 13:17
Коментари (0)