НЕОДОЉИВА ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МЕДА И БЕЛОГ ЛУКА: Предлог за данашњи ручак је једно фантастично гурманско јело
АКО нисте, обавезно морате да пробате пилетину у сосу од меда и белог лука.
Проверите зашто се за ово јело каже да се "лепи за прсте".
Састојци:
700 г пилећих груди
2 кашичице уља
3 кашике меда
3 кашике соја соса
3 чена белог лука
со, бибер
семенке сусама, кикирики, першун (по жељи)
Припрема:
Загрејте уље у дубљем тигању на средње јакој ватри. Пилетину исеците на коцкице, посолите и побиберите, али не претерујте јер је прелив од соје већ слан. Пеците је 4-5 минута са свих страна.
Направите глазуру: умутите мед, соја сос, ситно исецкан или испасиран бели лук (ко воли може да дода и мало љуте паприке). Сипајте ову смесу у тигањ и добро промешајте да обложи комаде пилетине. Крчкајте док месо не буде сасвим издинстано, 4-5 минута.
Послужите с куваним пиринчем, кромпир-пиреом или куваним поврћем и по жељи поспите печеним семенкама сусама, измрвљеним кикирикијем и першуном.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)