НЕОДОЉИВА ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МЕДА И БЕЛОГ ЛУКА: Предлог за данашњи ручак је једно фантастично гурманско јело
АКО нисте, обавезно морате да пробате пилетину у сосу од меда и белог лука.
Проверите зашто се за ово јело каже да се "лепи за прсте".
Састојци:
700 г пилећих груди
3 кашике меда
3 кашике соја соса
3 чена белог лука
со, бибер
семенке сусама, кикирики, першун (по жељи)
Припрема:
Загрејте уље у дубљем тигању на средње јакој ватри. Пилетину исеците на коцкице, посолите и побиберите, али не претерујте јер је прелив од соје већ слан. Пеците је 4-5 минута са свих страна.
Направите глазуру: умутите мед, соја сос, ситно исецкан или испасиран бели лук (ко воли може да дода и мало љуте паприке). Сипајте ову смесу у тигањ и добро промешајте да обложи комаде пилетине. Крчкајте док месо не буде сасвим издинстано, 4-5 минута.
Послужите с куваним пиринчем, кромпир-пиреом или куваним поврћем и по жељи поспите печеним семенкама сусама, измрвљеним кикирикијем и першуном.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
ОВО ЈОШ НИЈЕ ВИЂЕНО У ПАРЛАМЕНТУ: Погледајте како посланик покушава да спречи усвајање закона (ВИДЕО)
ТАЈВАНСКИ посланик постао је хит на друштвеним мрежама након што је на бизаран начин покушао да спречи доношење закона – зграбио је предлог закона и истрчао из парламента.
20. 05. 2024. у 19:49
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)