НЕОДОЉИВА ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МЕДА И БЕЛОГ ЛУКА: Предлог за данашњи ручак је једно фантастично гурманско јело
АКО нисте, обавезно морате да пробате пилетину у сосу од меда и белог лука.
Фото: Принтскрин Јутјуб
Проверите зашто се за ово јело каже да се "лепи за прсте".
Састојци:
700 г пилећих груди Фото: Принтскрин Јутјуб
2 кашичице уља
3 кашике меда
3 кашике соја соса
3 чена белог лука
со, бибер
семенке сусама, кикирики, першун (по жељи)
Припрема:
Загрејте уље у дубљем тигању на средње јакој ватри. Пилетину исеците на коцкице, посолите и побиберите, али не претерујте јер је прелив од соје већ слан. Пеците је 4-5 минута са свих страна.
Направите глазуру: умутите мед, соја сос, ситно исецкан или испасиран бели лук (ко воли може да дода и мало љуте паприке). Сипајте ову смесу у тигањ и добро промешајте да обложи комаде пилетине. Крчкајте док месо не буде сасвим издинстано, 4-5 минута.
Послужите с куваним пиринчем, кромпир-пиреом или куваним поврћем и по жељи поспите печеним семенкама сусама, измрвљеним кикирикијем и першуном.
(Стил)
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (0)