ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ - ПРЕУКУСНО: Посна мусака од ослића

Novosti online

01. 12. 2023. у 07:00

Направите мусаку на другачији начин. Биће преукусна, и држаће вас дуго ситим.

ОВАКВУ ЈОШ НИСТЕ ЈЕЛИ - ПРЕУКУСНО: Посна мусака од ослића

Фото Shutterstock

Потребно је:

* 500 г кромпира
* 300 г филета ослића
* 100 г биљног качкаваља
* 3 чена белог лука
* веза першуна
* 100 мл уља
* 50 мл воде
* со, бибер

Припрема:

Изгњечите бели лук, па га утрљајте у посољене и побиберене филете рибе. У посебној посуди направите прелив од насеченог першуновог листа, зачина, уља и воде. Кромпир исеците на танке колутове и половину послажите у посуду за печење. Поспите половином прелива, па прекријте филетима рибе. Преко рибе слажите други део кромпира, налијте преосталим преливом и пеците у рерни око 25 минута на 200 степени. Пред крај печења поспите наренданим биљним качкаваљем и вратите неколико минута да се запече.

Сервирајте са зеленом салатом или куваним поврћем.

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ВЛАХОВИЋ ПОКАЗУЈЕ СВОЈУ КЛАСУ: Српског аса ни то што мечеве креће са клупе не спречава да тресе мреже противника